Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Νέες Ρυθμίσεις στις Μεταφορές Εμβασμάτων: Άμεσες Πληρωμές και Μείωση Κόστους για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες εξελίξεις προγραμματίζονται στις μεταφορές εμβασμάτων, καθώς όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η παραδοσιακή μέθοδος μεταφοράς χρημάτων θα αλλάξει ριζικά για τους πιστωτές.

Ο κανονισμός της ΕΕ, που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα εφαρμοστεί από τα τέλη του χρόνου για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι χρεώσεις που θα επιβάλλονται θα πρέπει να είναι χαμηλότερες από αυτές των μη άμεσων πληρωμών.

Στην Ελλάδα ήδη λειτουργεί το σύστημα IRIS, το οποίο επιτρέπει δωρεάν συναλλαγές έως 500 ευρώ καθημερινά. Με τον νέο κανονισμό, οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόσουν μέτρα πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβάσματα, οι άμεσες πληρωμές θα εκτελούνται σε δευτερόλεπτα, προσφέροντας άμεση πίστωση του ποσού. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή η αλλαγή θα απελευθερώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από κόστος που ανέρχεται έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε χρήματα που παραμένουν «κλειδωμένα» καθημερινά κατά τη διάρκεια της διαχείρισης πληρωμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ