Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Οι Έλληνες στρέφονται σιγα-σιγα στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών ολοκλήρωσε πρόσφατα μελέτη για την εξέταση της κατάστασης αγοράς των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Σουπερμάρκετ, με δείγμα 400 e-shoppers (αγοραστές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων) από όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα σκιαγραφούν τη σημερινή κατάσταση της αγοράς των ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ και το προφίλ του Έλληνα e-shopper. Σημειώνεται ότι στην ετήσια έρευνα του ΙΕΛΚΑ έχει βρεθεί ότι 1 στους 6 Έλληνες καταναλωτές Σουπερμάρκετ το 2013 έχει δηλώσει ότι αγόρασε έστω μία φορά κάποιο προϊόν που πριν το αγόραζε συνήθως σε καταστήματα σουπερμάρκετ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 1 στους 5 Έλληνες e-shoppers – δηλαδή το 3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας – αγοράζει και τρόφιμα-groceries μέσω διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι το ποσοστό των πωλήσεων μέσω διαδικτύου για τα είδη σουπερμάρκετ παραμένει στην Ελλάδα χαμηλότερο του 0,5%.

Τα προϊόντα που προτιμούν να αγοράζουν μέσω ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ περιλαμβάνουν κυρίως προϊόντα προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, καθαριστικά για το σπίτι, αναψυκτικά, καφέδες, βρεφικά προϊόντα, είδη για κατοικίδια, είδη σπιτιού και δευτερευόντως συσκευασμένα τρόφιμα. Το 54% αυτού του κοινού δηλώνει ότι τον επόμενο χρόνο θα αυξήσει τις αγορές του μέσω internet και το 21% θα τις αυξήσει πάνω από 15%. Σημειώνεται ότι διεθνώς το ηλεκτρονικό εμπόριο για τα είδη σουπερμάρκετ, παρότι διατηρεί χαμηλά μερίδια αγοράς παρουσιάζει αξιόλογη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η Boston Consulting Group εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ θα αναπτυχθεί από $36 δισ. σε $100 δισ. ως το 2018.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ