Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Π. Σκουρκλέτης: Πιθανές μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 2016

Δημοσιεύθηκε

στις


Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2016 προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Σε δηλώσεις του ο υπουργός σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος λέγοντας ότι η ΔΕΗ πιέζει για να νοικοκυρέψει τις απαιτήσεις που έχει μέσα από αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο όπως είπε έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.
Εξήγησε ωστόσο ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ με αξία το λιγότερο 1-1,5 δισ. ευρώ η πώληση του οποίου θα τη φέρει σε δύσκολη θέση. Αναφορικά με τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντας νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ