Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Τοπικές δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 η πρώτη ενημερωτική ημερίδα της Πράξης «Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης – χωρίς διάκριση» με θέμα « Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες απασχόλησης στο πλαίσιο της Α.Σ. Χωρίς Διάκριση». Εταίροι της ΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ είναι η Τεχνική Εκπαιδευτική Α.Ε. (Συντονιστής Εταίρος), η 01 Πληροφορική Εκπαιδευτική Α.Ε., το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με ειδικές ανάγκες, η Εθνική Συνομοσπονδία Γονεΐκού Κινήματος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης – χωρίς διάκριση».
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για το Πρόγραμμα και τις Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ημερίδα προσπάθησε να δώσει διέξοδο σε ανέργους (με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες) και A.M.E.A., που κατοικούν στους Δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης –Πεύκης και Ηρακλείου Αττικής, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, είτε σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής, είτε αναπτύσσοντας ατομικές ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και την προτροπή των τοπικών επαγγελματικών επιχειρησιακών φορέων να προσλάβουν άτομα ωφελούμενα του προγράμματος.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο κ. Ευστάθιος Νουβένογλου πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ιώνιας ο οποίος προλόγισε τους ομιλητές. O κ. Καυκαλάς εκπρόσωπος της Τεχνικής Εκπαιδευτικής Α.Ε., ο οποίος είναι υπεύθυνος της πράξης  «Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης – χωρίς διάκριση», ανέπτυξε το σκοπό και τους στόχους της αναπτυξιακής σύμπραξης. Επίσης, παρουσίασε τα πεδία κατάρτισης των ωφελουμένων και κάλεσε τις παρευρισκόμενες επιχειρήσεις να συνδράμουν κατά το μέγιστο βαθμό στην επαγγελματική τους αποκατάστασης.
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ο κ. Μαγκαναδέλης μέλος ΚΟΙΝΣΕΠ με έδρα την Νέα Ιωνία και ο κ. Παπαγεωργίου πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τις μορφές των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ανέπτυξαν λεπτομερώς τις διαδικασίες ίδρυσης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακολούθως μ,ίλησε ο κ. Λιανός Πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Α.Μ.Ε.Α. και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Γονεΐκού Κινήματος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ο κ. Λιανός εξέφρασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο όσων αφορά την εύρεση εργασίας Α.Μ.Ε.Α. και την επαγγελματική τους αποκατάστασης. Τέλος, ο κ. Πασίλης παρουσίασε με λεπτομέρειες το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ωφελουμένων των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ – ΤΟΠΕΚΟ.   Με τη λήξη των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή και του κοινού ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας λειτούργησε ομάδα ενημέρωσης (helpdesk) των ενδιαφερομένων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ