Κεντρικό Θέμα
«Χαμηλές πτήσεις» για την αγορά στις χειμερινές εκπτώσεις

Μια εβδομάδα πριν από το τέλος των εκπτώσεων εκτιμάται ότι σε σχέση με πέρσι θα καταγραφεί συνολικά μία πτώση της τάξεως του 3%-4%.
Στα χαμηλά επίπεδα των πρώτων ημερών κινήθηκε η αγορά και την υπόλοιπη εκπτωτική περίοδο, με τις χειμερινές εκπτώσεις να ολοκληρώνονται το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
Την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων πάντως, δεν φαίνεται να αλλάζει η εικόνα που είχε αποτυπωθεί ήδη στη μελέτη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής. Συγκεκριμένα τα στοιχεία από 13 Εμπορικούς Συλλόγους και 30 επιχειρήσεις της Αττικής για τις πρώτες δύο εβδομάδες των εκπτώσεων έδειχναν μία έντονη «καταναλωτική κόπωση».

Μείωση των εκπτωτικών περιόδων ζητούν οι έμποροι
Οι έμποροι από την πλευρά τους επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία το αίτημα για μείωση των εκπτωτικών περιόδων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εκφράσει τη θέση για κατάργηση του «παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων». Πάγια θέση των εμπόρων της πρωτεύουσας είναι όπως τονίζουν, «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.
Αντίστοιχα και η Ε.Σ.Ε.Ε έχει διατυπώσει πρόσφατα την άποψη περί μείωσης των εκπτωτικών περιόδων με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γιώργο Καρανίκα να κάνει λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας στον θεσμό.
Διαχρονικό αίτημα της ΕΣΕΕ προς τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι οι εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο δύο μήνες τον χρόνο, τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο, δηλαδή όπως επισημαίνεται στο «τέλος εποχής». Πηγή: insider.gr
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024