Οικονομία
Στο… μικροσκόπιο η οικονομική ενίσχυση των δήμων

Η υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των Δήμων εξετάστηκε σε μια σημαντική σύσκεψη μεταξύ σπουδαίων προσώπουν που έφεραν καλά μαντάτα για τους δήμους.
Μεταξύ τους είναι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης, ο Γιάννης Σγουρός από την ΕΝ.ΠΕ και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης.
Το κεντρικό θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε ένα σχέδιο οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των Δήμων που θα επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και που θα εκπονήσει και θα εκτελέσει αναπτυξιακά προγράμματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για μελέτες και επενδύσεις καθώς και την επιχορήγηση έργων αυτεπιστασίας δήμων με μικρό προϋπολογισμό και αυξημένα κοινωνικά προβλήματα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024