Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Έκλεισαν το 2013 πρασινίζοντας την Πεντέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μικρών και μεγάλων, σε ομάδες ή μεμονωμένα, και με σύμμαχο τη χειμωνιάτικη λιακάδα, πραγματοποιήθηκε η 5η Εθελοντική Αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

Από νωρίς το πρωί οι πρώτοι εθελοντές ανέβηκαν στο βουνό και με τις οδηγίες φύτευσης ανά χείρας του Σ.Π.Α.Π και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έδωσαν ζωή σε χιλιάδες νέα δενδράκια πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Παρών και σε αυτή την αναδάσωση ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της τελευταίας για το 2013 εθελοντικής αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό, ανέφερε: «Όλοι μαζί και το 2013 κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο φιλόδοξο στόχο μας, να πρασινίσουμε και πάλι τις πλαγιές του Πεντελικού. Φέραμε ακόμη περισσότερους φίλους τους περιβάλλοντος κοντά μας διευρύνοντας περαιτέρω την οικογένεια του Σ.Π.Α.Π. Το ίδιο δυναμικά θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά. Στοίχημά μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα πράσινο βουνό και με τη συμβολή καθενός από εμάς θα το πετύχουμε».
Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Την αναδάσωση στήριξαν εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς των βορείων προαστίων. Ο Σ.Π.Α.Π εύχεται σε όλους τους εθελοντές Καλές Γιορτές και ανανεώνει το ραντεβού του μαζί τους το 2014 με την πραγματοποίηση της επόμενης αναδάσωσης!

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ