Ηλιούπολης
Αναδασωτέα η καμένη έκταση του Υμηττού

Έγιναν ΦΕΚ οι αγώνες και οι επίμονες προσπάθειες της διοίκησης του ΣΠΑΥ να μην αφήσει να οικοπεδοποιηθεί ο Υμηττός, αφού με αυτό κηρύχθηκε αναδασωτέα η περιοχή του Δυτικού Υμηττού έκτασης 7.920 στρεμμάτων που κάηκε στην πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015. Οι καθημερινές παρεμβάσεις και ο τιτάνιος αγώνας ενάντια στη γραφειοκρατία, αλλά και η τόλμη της διοίκησης του ΣΠΑΥ και του προέδρου του κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, με την αρωγή και την θέληση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, έδωσαν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΣΠΑΥ που από την πρώτη κιόλας ημέρα έβαλαν στόχο να μη αφήσουν, ούτε μία πιθανότητα σε όσους επιβουλεύονται το βουνό και εποφθαλμιούν τη συρρίκνωση του δάσους με οικοπεδοποίηση, οδήγησε στην τελική νίκη. Από την πρώτη κιόλας ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και προγραμματισμός με την συμμετοχή του Αν. Υπ. Περιβάλλοντος, της διοίκησης και των υπηρεσιών του ΣΠΑΥ και όλων των αρμόδιων αρχών για την άμεση προστασία του βουνού και την δρομολόγηση της αποκατάστασης του δάσους. Την επομένη ημέρα ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, καθαρισμού των φραγμάτων της ΕΥΔΑΠ, διάνοιξη των δασικών δρόμων, χαρτογραφήσεων, μελετών και αεροφωτογραφιών για να μην δοθεί ούτε μια στιγμή ευκαιρίας για ολιγωρία. Ακόμη και όταν χρειάστηκε και παρά τα γραφειοκρατικά κολλήματα, με μοναδικό οδηγό την επιστημονική συμβουλή και τεκμηρίωση, ανατέθηκε από την διοίκηση, με ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ του ΣΠΑΥ, η υλοτόμηση και η δημιουργία κορμοδεμάτων για την στήριξη των εδαφών. Και η πρώτη νίκη ήρθε στις πρωτοφανείς βροχές του Φθινοπώρου, όπου αναδείχθηκε η παρέμβαση και αποφασιστικότητα των ενεργειών της διοίκησης του ΣΠΑΥ, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα πλημμυρικό φαινόμενο στους πληγέντες δήμους.
Τώρα ήρθε η δεύτερη μεγάλη νίκη των υπερασπιστών του βουνού και του δάσους με την οποία η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα έτσι ώστε όταν η φύση εξαντλήσει τις δυνατότητες αυτοαναζωογόνησης, να αρχίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδάσωσης.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ