Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κυκλοφορούμε σήμερα χωρίς αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις


Η 22η Σεπτεμβρίου έχει χαρακτηριστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» ή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων» και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί τους κατοίκους της πόλης να τιμήσουν τον συμβολισμό της. Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για σήμερα – ευχής έργον και τις υπόλοιπες ημέρες – για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες.
Σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, αντί των 52,12 που είναι τώρα, θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο του λεκανοπεδίου.
“Κυκλοφορούμε σήμερα αλλά χωρίς αυτοκίνητο, λοιπόν, για να στείλουμε ένα μήνυμα για την υγεία μας σήμερα και το αύριο της νέας γενιάς” είναι το μήνυμα του Δήμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ