Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Εθελοντές μαθητές έδωσαν “ανάσα ζωής” στο Πεντελικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών σχολείων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 την 3η κατά σειρά Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης (1η Μαθητική Αναδάσωση), για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στην καμένη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 

Οι  μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν εκατοντάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές, κουτσουπιές, πικροδάφνες και πουρνάρια τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

 

 

 

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν τα εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου, το 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου και το Ειδικό Σχολείο Παμμακαρίστου.

 

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ