Περιβάλλον
Μια όαση πρασίνου στην καρδιά της Κηφισιάς
Απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς βρίσκεται το Άλσος “Δημήτρης Ζωμόπουλος”. Το Άλσος της Κηφισιάς δημιουργήθηκε το 1885 όταν ο Σιδηρόδρομος Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση της γραμμής έως την Κηφισιά και, παράλληλα, να συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής ως αντισταθμιστικό όφελος για τους κατοίκους.
Εκείνοι συχνά τρόμαζαν με την εμφάνιση και τον θόρυβο που έκανε η μηχανή του ατμοκίνητου τότε σιδηροδρόμου. Η εταιρεία λοιπόν αγόρασε μια έκταση ανάμεσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Πλάτανο που ανήκε στον εύπορο, Κωνσταντινουπολίτη έμπορο Στέφανο Γεωργαντά, και αντικατέστησε τα αμπέλια και τα χοιροστάσια που υπήρχαν εκεί με το Άλσος. Φυτεύτηκαν ψηλοί φοίνικες, δημιουργήθηκαν χαλιά από λουλούδια και διαμορφώθηκε ολόκληρος ο χώρος με βάση ευφάνταστα σχέδια γαλλικού ρυθμού.
Όλα μαζί έκαναν την περιοχή αγνώριστη. 25 ολόκληρα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μετατράπηκαν στο σημερινό κόσμημα της περιοχής, το Άλσος της Κηφισιάς. Πολλοί διακεκριμένοι πολίτες της Αθηναϊκής ζωής κατέφθαναν με το τρένο κάθε απόγευμα, απλώς για να απολαύσουν το παγωτό τους στο ζαχαροπλαστείο του Άλσους. Ανάμεσά τους ο Βενιζέλος, ο Δροσίνης, ο Δηλιγιάννης, ο Μπενάκης. Επίσης, κάθε χρόνο από το 1937, διοργανώνεται την άνοιξη στο Άλσος η Ανθοκομική έκθεση. Ένας θεσμός που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Το ιστορικό αυτό άλσος ονομάστηκε το 2004 «Δημήτρης Ζωμόπουλος» προς τιμήν του πρώην Δημάρχου.