Περιβάλλον
Ο Δήμος Φυλής στηρίζει τη δράση των ντόπιων μελισσοκόμων

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους έδωσε στους μελισσοκόμους της περιοχής, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Μιλώντας σε συγκέντρωση που οργανώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου 2022, στο Δημαρχείο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, μετά από συνεργασία του Προέδρου του ΒΙΟ.ΠΑ Λευτέρη Παντελάκη και της Αντιδημάρχου Ελένης Λιάκου, ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η μελισσοκομία εντάσσεται στο σχέδιο του Δήμου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. “Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάρνηθας για την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας του μελιού, με απώτερο σκοπό να παράγουμε μέλι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), από την Πάρνηθα”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς και πρότεινε να πάρει την ονομασία της Πάρνηθας, ως διακριτικό τίτλο, ο υπό σύσταση Σύλλογος Μελισσοκόμων Φυλής.
“Ο νέος Σύλλογος θα συντονίσει τις δράσεις των μελισσοκόμων, ιδίως στους τομείς της προβολής του ντόπιου μελιού και της μελισσοκομικής εκπαίδευσης”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ Λευτέρης Παντελάκης, ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου γιατί διατηρεί επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών εφοδίων και εξοπλισμού.
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου ενημέρωσε τους μελισσοκόμους ότι βρίσκεται στη φάση της σύνταξης, μελέτη του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, για τις συνθήκες ανάπτυξης της μελισσοκομίας στη Φυλή. “Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι κρατικός φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το επιστημονικό κύρος. Υπό έρευνα βρίσκεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας Μελισσοκομικού Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, γιατί συμμεριζόμαστε τις σκέψεις των μελισσοκόμων για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της μελισσοκομικής χλωρίδας, δηλαδή των φυτών που ευνοούν την παραγωγή μελιού ποιότητας”, τόνισε η Ελένη Λιάκου και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα ανακοινωθούν, δημόσια, κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που θα οργανωθεί στο Δημαρχείο Φυλής, τον προσεχή Ιούνιο.
Στη διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκαν και οι μελισσοκόμοι,οι οποίοι, εκτός από τις προτάσεις που κατέθεσαν, επεσήμαναν ότι ο προγραμματισμός του Δήμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και ανανέωσαν το ραντεβού τους, για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ