Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Πεντέλη:Εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ ξανακάνουν πράσινο το βουνό

Δημοσιεύθηκε

στις


Με τη σημαντική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) πραγματοποιήθηκε το 4ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2015.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι πολυάριθμοι πολίτες, εθελοντές, μαθητές, πρόσκοποι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων , οι οποίοι αψήφισαν τη ζέστη και τον δυνατό άνεμο και μαζί με τους ανθρώπους του Σ.Π.Α.Π., βρέθηκαν στο σημείο του ποτίσματος, προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Σπατών – Αρτέμιδας και Ραφήνας – Πικερμίου. Για κάθε ενδεχόμενο ήταν σε επιφυλακή και το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου. Τη δράση στήριξε και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΣΚΑΪ.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:
«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και παρά τη ζέστη συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να δούμε τους κόπους μας να πιάνουν τόπο. Είμαστε στο δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό. Σιγά σιγά με τη συνεχή και σταθερή συμμετοχή των φίλων του περιβάλλοντος που δίνουν το «παρών» στις δεντροφυτεύσεις του χειμώνα και στα ποτίσματα του καλοκαιριού κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ