Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε η 4η εθελοντική δενδροφύτευση στο Πεντελικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.)
Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας μέχρι το μεσημέρι και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.
Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλοὐς δήμους,  εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τυχεροί που ο καιρός μας βοήθησε σε αυτό. Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.
Η σημερινή παρουσία κυρίως των νεαρότερων εθελοντών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού.  Παράλληλα να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον.  Στοχεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας.  Ακόμη στοχεύουμε στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ