Ελλάδα
Αττική: Αύξηση 35% στην κίνηση των οχημάτων σε σχέση με το πρώτο lockdown

Η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της Αττικής κατά τις πρωινές ώρες της πρώτης εργάσιμης μέρας του νέου lockdown εμφανίζεται αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας.
Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη πραγματοποιείται προσωρινή ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση και τη τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τα στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι: «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία των πολιτών από την πανδημία καθώς και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Είναι σημαντικό στην παρούσα φάση όλοι να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid 19. Για την καλύτερη ροή της κίνησης των οχημάτων, την τήρηση των ελέγχων και την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει διαρκής συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών καθώς και η διευκόλυνση μετακίνησης τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας».
[banner id=”140215″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024