Περιφέρεια Αττικής
Γ. Πατούλης για το “Αντώνης Τρίτσης”: “Ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο”

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.
Με αφορμή το πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Α’ Αντιπροέδρος της ΕΝΠΕ, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Οι σημερινές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών για την υλοποίηση του Προγράμματος της Αυτοδιοίκησης, «Αντώνης Τρίτσης», μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι για το μέλλον, σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο φόβος, η ανησυχία και η αβεβαιότητα.
Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει το μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας της Ελλάδος. Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου. Οι δράσεις αυτές θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία 40.000 θέσεων εργασίας.
Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην ολική επανεκκίνηση της Ελλάδος. Μέσα από μία πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση πάμε μπροστά την Ελλάδα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Μέσα από τη στενή συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης με το Υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται πράξη η Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
Πρόκειται για ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και εστιάζει σε έργα και πρωτοβουλίες που θα κάνουν τις Περιφέρειές μας ασφαλείς και βιώσιμες. Προωθεί την καινοτομία και εστιάζει στην ενίσχυση των υποδομών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καταθέτοντας άμεσα μελέτες για έργα και παρεμβάσεις σε όλη την Αττική και διεκδικώντας πόρους για την υλοποίησή τους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου στα κοινά, που αισθάνομαι ότι είμαστε κοντά στο να γίνει πράξη η αποκέντρωση εξουσιών από το κεντρικό Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024