Κοινωνία
Γ. Πατούλης: “Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας για τους ηλικιωμένους”

Την ανάγκη αυστηρής επιτήρησης των προληπτικών μέτρων και οδηγιών που έχει συστήσει η Περιφέρεια Αττικής για τα Γηροκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με στόχο την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της Αττικής από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ζήτησε να υποστηριχθούν οι ΜΦΗ του λεκανοπεδίου με υγειονομικό υλικό προστασίας, γάντια, απολυμαντικά και μάσκες για την προστασία περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, και για τη μη διασπορά κρουσμάτων από και προς την κοινότητα και έχει συστήσει στο νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στις Μονάδες να λαμβάνουν ενισχυμένα μέτρα προστασίας και να τηρούν αυστηρά όλες τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις.
Με συνεχείς οδηγίες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την διοίκηση και τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ομπρέλας προστασίας, καθοδήγησης και επιτήρησης των συγκεκριμένων χώρων, που αποτελούν εστίες έξαρσης κρουσμάτων στις ομάδες υψηλού κινδύνου μεγάλων ηλικιών.
Τέλος, με ειδικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε το σχεδιασμό και την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε όλους τους οίκους ευγηρίας, τα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας, χαρακτηρίζοντάς την ανάγκη «υπερεπείγουσα».
Συνολικά σήμερα , οι μονάδες ημερήσιας φροντίδας σε όλη την Περιφέρεια Αττικής είναι 114 και οι μονάδες που βρίσκονται υπό καθεστώς αδειοδότησης, αλλά απευθύνεται σε αυτές με αντίστοιχη μέριμνα η Περιφέρεια Αττικής, γιατί επίσης φιλοξενούν ηλικιωμένους, είναι 15.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024