Ελλάδα
Κορωνοϊός – Περιφέρεια Αττικής: Παραχωρεί 30 συστήματα απολύμανσης αέρα σε νοσοκομεία Αττικής και Θεσ/νίκης

Τριάντα πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από τον SARS-Cov-2, εξασφάλισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, για 20 νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική και 10 στη Θεσσαλονίκη.
Τα συστήματα Healthway και Intellipure (FDA Certified Grade II Medical Devices) έκανε δωρεά η εταιρία ΕurodietMed θέλοντας να συμβάλλει στην αγωνιώδη και άοκνη προσπάθεια που κάνει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού (πατήστε εδώ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία, τα συστήματα χρησιμοποιούν την κατοχυρωμένη πρωτότυπη τεχνολογία DFS (Disinfecting Filtration System) που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν χαρακτηριστεί ως Medical Devices Class II από τον FDA καθώς αιχμαλωτίζουν το 99.99% των βλαβερών ιών συμπεριλαμβανομένου και του SARS-Cov-1, ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος από τον SARS-Cov-2.
Χρησιμοποιούνται ήδη σε κορυφαία νοσοκομεία και πανεπιστήμια (Mayo, Cleveland, Harvard), σε ιατρικά δωμάτια, επιχειρήσεις και κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο ενώ συνέβαλλαν στην προστασία του ανθρώπινου δυναμικού σε νοσοκομεία της Wuhan και δημόσιους οργανισμούς της Κίνας.
Σχολιάζοντας το θέμα ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Αναζητούμε νέα όπλα για να συμβάλλουμε στον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό και αξιοποιούμε τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η αγωνία μας είναι μεγάλη και η σκέψη μας είναι πάντα κοντά στους συναδέλφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ