Νήσοι Νομού Αττικής
Όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη του Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Πόρου

Το ζήτημα του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Υδατοκαλλιέργειες» και οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Δήμου Πόρου κατά της θεσμοθέτησης βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων στο νησί βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδης.
Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Ροΐδη Μπήτρου και οι αντιδήμαρχοι Α. Παπαχρήστου και Ε. Παπαδοπούλου, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα και επισημάνθηκε η ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού προκειμένου να μη δημιουργηθεί περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25.11.2020.
Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε ότι δεν μπορεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περιορίζεται μόνο σε γνωμοδοτικό επίπεδο σε θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες. «Για την Περιφέρεια Αττικής βασική προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτή κομβικό ρόλο έχει η τουριστική, η περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά. Το σχετικό θέμα των υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ως Περιφερειακή αρχή θα διατυπώσουμε συγκεκριμένη θέση».
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και έργα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της Αττικής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συνέβαλλε έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής στην ολοκλήρωση του λιμένα στον Πόρο.
[banner id=”143190″]
Continue Reading
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ