Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ένα κτίριο μεταξύ δύο δήμων;

Δημοσιεύθηκε

στις



Μετά από 60 χρόνια επικαιροποιήθηκαν τα όρια του Δήμου Λυκόβρυσης –Πεύκης με τη Μεταμόρφωση, όπως  μας ενημερώνει η δημοτική παράταξη Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της σύνταξης και έγκρισης των αναθεωρημένων Γ.Π.Σ. (Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων) των δύο δήμων, θέμα για το οποίο έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ωστόσο, η παράταξη καταγγέλλει πως τα όρια που εγκρίθηκαν μόνο από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου “είναι εκτός… λογικής”. Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, βάσει της απόφασης  «τεμαχίζεται» ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Λυκόβρυσης από την εθνική οδό και μάλλον προορίζεται για μεγάλο εμπορικό κέντρο, τύπου Mall. Έτσι κατά 70% θα ανήκει πλέον στο δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και κατά 30% στο δήμο Μεταμόρφωσης.  

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: “Θα γελάει ο κόσμος με αυτήν την απόφαση”
Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα αυτό και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. «Τα όρια θα πρέπει να είναι κάποιοι δρόμοι. Στη μια γωνία του θα επεμβαίνει η υπηρεσία του ενός δήμου και στην άλλη η υπηρεσία του άλλου. Πού ακούστηκε να χωρίζουν δυο δήμοι ένα κτίριο στη μέση; Θα γελάει ο κόσμος με την απόφαση αυτή» τόνισε.
Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης πρότεινε να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και ζήτησε να αναβληθεί η λήψη απόφασης, αφού έτσι κι αλλιώς το θέμα δεν έχει ακόμα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης.
Όπως υποστηρίζει η παράταξη ο Δήμαρχος όμως επέμενε κι έτσι η πλειοψηφία πέρασε τα συγκεκριμένα όρια.

Στον ορθοφωτοχάρτη που μας έχει αποστείλει η παράταξη αποτυπώνονται τα όρια που είχαν αποφασιστεί στις 12 Ιουλίου 1950 και φαίνεται καθαρά η τομή των ορίων στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο έχει αδειοδοτηθεί το 2003.

Διαβάστε τι απαντάει η Δημοτική Αρχή για το ζήτημα

Απάντηση για τα διοικητικά όρια Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ