Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Ένταξη του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα ‘Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ'”, ΕΣΠΑ 2021-2027

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την με Α.Π. : 1685/12.07.2024 απόφαση ένταξης της πράξης «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Πεντέλης» με Κωδικό ΟΠΣ 6003016 στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Πράξης, εγκρίθηκε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για το Δήμο Πεντέλης ως δικαιούχο της πράξης, συνολικού ποσού 869.979,40€.

Την ένταξη των 52 Δήμων στη δράση ανακοίνωσαν, πριν από λίγες ημέρες, οι υπουργοί Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Δήμος Πεντέλης, πιστός τις δεσμεύσεις του για διαρκή ανάπτυξη της ψηφιακής του στρατηγικής και την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, πέτυχε την ολοκλήρωση της τελικής φάσης ένταξης σε ένα έργο ύψιστης σημασίας, μέσω του οποίου θα προσφέρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες, ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστεί η εσωτερική λειτουργία του.

Οι σημαντικότερες δράσεις που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο επιλέξιμων δράσεων του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης
  • Έξυπνο σύστημα διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα
  • Συστήματα ενημέρωσης για κυκλοφορία
  • Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ
  • Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών
  • Ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς (η κατοχή και νομή των οποίων ανήκει στον Δήμο)
  • Ψηφιοποίηση καταλόγων δημοτικών βιβλιοθηκών – Δημιουργία έξυπνης δημοτικής βιβλιοθήκης

Η δήμαρχος, Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήλωσε: «Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και χρησιμοποιούμε όλα τα τεχνολογικά εργαλεία που μας βοηθούν στην εξυπηρέτηση του δημότη στην καθημερινότητά του, αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου και παράλληλα, βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών. Στόχος μας να κάνουμε την πόλη μας λειτουργική και όσο το δυνατόν πιο φιλική για τους ανθρώπους της».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ