Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή: Ο επιμένων, Γιάννης Σταθόπουλος, νικά

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι η επόμενη στάση στο πολιτικό αφιέρωμα του ΧΤΥΠΟΥ και του xtypos.gr στους δήμους των βορείων προαστίων ενόψει της ανάληψης της διοίκησης από τις νέες δημοτικές αρχές.
Εκεί λοιπόν το προεκλογικό σκηνικό θύμισε αρκετά τις εκλογές του 2010 με τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου να είναι υπόθεση τριών υποψηφίων. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο  Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλη Ζορμπάς (“Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”), ο οποίος, σαν ανεξάρτητος αυτή τη φορά – αφού η Ν.Δ. δεν έδωσε χρίσματα – είχε σαν στόχο την επανεκλογή του. Ένας ισχυρός αντίπαλος ήταν ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος “Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής”, ο οποίος έχει μακρά παρουσία στα πολιτικά πράγματα της πόλης και το 2010 είχε μείνει για λίγο εκτός δεύτερου γύρου, αλλά σε αυτές τις εκλογές με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων φάνηκε ικανός να “χτυπήσει” ακόμα και πρωτιά. Την τριάδα συμπλήρωνε ο πρώην δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αλλά ανεξάρτητος πλέον, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος (“Συμμαχία Ευθύνης”). Από εκεί και πέρα, υπήρχαν και οι υποψηφιότητες του κ. Ανδρέα Γκιζιώτη από το ΚΚΕ (“Λαϊκή Συσπείρωση”), του κ. Αλέξανδρου Μουστογιάννη (“Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά”) και του κ. Σπύρου Αλεξίου (“Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή”).

Οριακή… “Νίκη”     

Στον πρώτο γύρο της 18ης Μαΐου ο κ. Ζορμπάς πήρε την πρώτη θέση με 34,46% των ψήφων και πέρασε στο δεύτερο γύρο μαζί με τον κ. Σταθόπουλο που πήρε το 29,70%. Τρίτος ο κ. Γιαννακόπουλος που συγκέντρωσε 17,97% και πήρε 3 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθησαν ο κ. Γκιζιώτης με 8,86%, ο κ. Μουστογιάννης με 4,56% και ο κ. Αλεξίου με 4,47% που όλοι εκλέγονται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της πενταετίας 2014-2019. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Σταθόπουλος ανέτρεψε τη διαφορά και κέρδισε το Δήμο με οριακή διαφορά 380 ψήφων από τον κ. Ζορμπά (50,82 έναντι 49,18%). Η παράταξη “Νίκη των Πολιτών” εξασφάλισε 20 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και η “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας” 7 έδρες.

“Πως θα αλλάξουμε το Δήμο”

Ο κ. Σταθόπουλος στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του που παραχώρησε στον ΧΤΥΠΟ μας εξήγησε πως σχεδιάζει να πορευτεί στη διοίκηση του Δήμου: “Συνελεύσεις γειτονιών, συμμετοχικός προϋπολογισμός, διάλογος με τους φορείς της πόλης, διεύρυνση των κοινωνικών δομών του Δήμου, υπεράσπιση και απόκτηση νέων ελεύθερων χώρων, δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και βελτίωση της καθημερινότητας είναι βασικά στοιχεία του προγράμματός μας που θα αλλάξουν την εικόνα και τη ζωή της Αγ. Παρασκευής”.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Χαλανδρίου: Με αριστερό Δήμαρχο για πρώτη φορά

Το πολιτικό τοπίο στο Δήμο Κηφισιάς


Δήμος Μεταμόρφωσης: Ο αισιόδοξος Μιλτιάδης Καρπέτας ετοιμάζεται για νέα θητεία

Δήμος Βριλησσίων: Ο Ξένος Μανιατογιάννης αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης:Η αλλαγή σκυτάλης θα φέρει και αλλαγή πολιτικής;

Δήμος Αμαρουσίου:Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Γιώργος Πατούλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ