Αγίας Παρασκευής
«Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη»: «Προτάσεις για μια βιώσιμη Αγία Παρασκευή»

Η παράταξη «Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη» θεωρεί ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διεκδίκηση σημαντικών κατασκευαστικών έργων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καθιστούν την πόλη μη βιώσιμη.
Η παράταξή καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της βιωσιμότητας της πόλης, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.
Συγκεκρίμενα η ανακοίνωση της παράταξης, με επικεφαλής τον Φώτη Αλεξόπουλο:
«Ως “Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη” θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε διεκδίκηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα που τα τελευταία χρόνια καθιστούν την Πόλη μας σε ΜΗ Βιώσιμη κατάσταση, έχοντας συσσωρευτεί εκατοντάδες σημαντικά “Λειτουργικά Προβλήματα” που έχουν σχέση με τις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι συνδημότες μας που θέλουν να κινηθούν για τις καθημερινές ασχολίες τους στην Πόλη.
Παρά το γεγονός ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα τα διαμερίσματα της Πόλης μας εντούτοις θεωρούμε ότι υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που θα πρέπει άμεσα να τεθούν σε διαβούλευση και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για την κατασκευή.
Φυσικά , το γεγονός ότι οι παρατάξεις που έχουν διοικήσει το Δήμο μας και συνεχίζουν να διοικούν , έχοντας Αφήσει Κουφάρια (Κολυμβητήριο, Δημαρχείο) με τις αποτυχημένες πολιτικές τους, μας προβληματίζει και δεν μας αφήνει μεγάλα περιθώρια ελπίδας εάν και εφόσον διαθέτουν το πολιτικό εκτόπισμα ώστε να πιέσουν και να στηρίξουν για να κατασκευαστούν αυτές οι πραγματικά σημαντικές υποδομές για την βιωσιμότητα της Πόλης και των Κατοίκων.
Εμείς όμως οφείλουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή το εκλογικό σώμα θα αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο και θα φέρει στο τιμόνι της Δημοτικής Αρχής άξιους συμπολίτες μας, που θα διαθέτουν και την τεχνογνωσία αλλά και την διάθεση ώστε να διεκδικήσουν τέτοια έργα πνοής για την πόλης.
Έτσι, μερικές από τις προτάσεις μας για το θέμα της Βιωσιμότητας της Πόλης σχετικά με το Κυκλοφοριακό Πρόβλημα – Βιώσιμη πόλη είναι οι παρακάτω:
• Επιδότηση( Δωρο-επιταγες, κ.λ.π) σε Δημότες που προχωρούν σε χρήση Ποδήλατου κατά την διάρκεια των συναλλαγών τους με εμπορικά καταστήματα &Δημοσίους Οργανισμούς της Πόλης.
• Επιδότηση των χρηστών – Δημοτών που χρησιμοποιούν η θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Δημόσια Συγκοινωνία της Πόλης μας αλλά την θεωρούν χρονοβόρα και με ακριβό αντίτιμο (Συνδυασμός με πύκνωση σταθερών δρομολογίων)
• Υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μεσογείων από τον Σταυρό του Δήμου Αγίας Παρασκευής έως και την διασταύρωση( Κατεχακη- είσοδος Δήμος Αθηναίων ) με εξόδους όπως π.χ την οδό Χαλανδρίου στο Ύψος πριν του Σκλαβενίτη και π.χ έξοδος που οδηγεί στην περιφερειακή Υμηττού
• Κατασκευή του «Μεγάλου Περίπατου» από τον Σταυρό του Δήμου Αγίας Παρασκευής μέχρι και τον Σταθμού Νομισματοκοπείο ( Άνοδος και η Κάθοδος ) που θα αποτελείται από θέσεις στάθμευσης τροχοφόρων, πεζοδρόμο , ποδηλατοδρόμο και κ.λ.π.
• Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις μας και αναμένουμε κάθε σχόλιο αλλά και προπαντός την δική σας πρόταση και άποψη επί του θέματος γιατί :Η Βιωσιμότητα της Πόλης μας , Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά ολους.»
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024