Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανάκληση άδειας καταστήματος που ήταν χαρτοπαιχτική λέσχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε απόφαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας  δεύτερου καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη, επί της οδού Αγίου Ιωάννου, το οποίο παρανόμως λειτουργούσε ως χαρτοπαιχτική λέσχη.

Η απόφαση προήλθε σε εφαρμογή του Ν.2206/94 (Νομοθεσία καζίνων) και του Β.Δ. 29/1971 (περί παιγνίων) και αφού το Τμήμα Κράτησης Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής έχει βεβαιώσει σχετικές παραβάσεις. Το πρώτο κατάστημα το οποίο σφραγίστηκε τον Μάρτιο 2012 βρισκόταν και αυτό επί της οδού Αγίου Ιωάννου  που είναι κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης.

Ο Δήμαρχος τονίζει εκ νέου αυτό που είχε πει και σε καταγεγραμμένη στα πρακτικά δήλωσή  του σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

– “Είμαι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και δράσης, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτή σέβεται τους πολίτες και εφαρμόζει τους νόμους”.

– “Αταλάντευτη δέσμευσή μου είναι ο Δήμος να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των κανόνων δικαίου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας δικαίου”.

– “Ο Δήμος δεν μπορεί και ούτε επιθυμεί να αποτελεί εφαλτήριο μη σύννομων συμπεριφορών εις βάρος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου”.

– “Κανείς στην Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων, πολύ περισσότερο στην παρούσα οικονομική κρίση, όπου είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε απροστάτευτο τον πολίτη και τις ανάγκες του”.

Και η δήλωση καταλήγει ως εξής: “Συνεπώς, επισημαίνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την παραμικρή απόκλιση από τους νόμους και την «επίδειξη» συμπεριφορών και νοοτροπιών που περιφρονούν και απαξιώνουν και τα δικαιώματα των πολιτών και το διοικητικό κύρος της δημοτικής αρχής. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο πεδίο εκατέρωθεν υποχρεώσεων και αναγκαίο προαπαιτούμενο”.
 
 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ