Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΚΕΠ Συνεργασία για τον δημοτικό φόρο στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση για τον δημοτικό φόρο εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής “ΑΚΕΠ Συνεργασία”.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

“Την 2-12-2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του καθορισμού του δημοτικού Φόρου για το έτος 2021. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά (και) αυτής της συνεδρίασης, δυστυχώς: Η υποκρισία και διγλωσσία της δημοτικής αρχής, η προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού του λόγου κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής, κατ’ αντιδιαστολή προς την απόλυτη ανοχή προς τον κ. Μπάμπαλο να αναγιγνώσκει επί ώρες τα γενικά και αόριστα κείμενα που είχε γραμμένα, η εργαλειοποίηση των υπηρεσιών από τον κ. Μπάμπαλο, οι συνεχείς τακτικισμοί από τη δημοτική αρχή…

Παρόλα αυτά κάτι πετύχαμε προς όφελος των δημοτών, απέναντι στην ανάλγητη δημοτική αρχή. Η πρόταση που είχαμε καταθέσει από κοινού με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για γενναία μείωση του φόρου και ορισμό αυτού στο 0,66 €/ τ.μ. (από 1,06 € τ.μ.) ανάγκασε τον κ. Μπάμπαλο – δεδηλωμένο πλέον θιασώτη της υψηλής φορολόγησης – υπό τον φόβο της υπερψήφισης της πρότασής μας, να αναδιπλωθεί και να καταθέσει και αυτός πρόταση για μείωση του φόρου, έστω και μικρότερη.

Σημειώνουμε εδώ ότι η πρότασή μας για μείωση του φόρου στο 0,66 €/ τ.μ. είχε και μια ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς ήταν η πρόταση του ίδιου του κ. Μπάμπαλου το 2011 – στην καρδιά των Μνημονίων – όταν ήταν αντιπολίτευση… Μετά από έξι χρόνια ως Δήμαρχος δεν έχει κάνει παρά ελάχιστες μειώσεις, μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, διατηρώντας το φόρο από το 2014 μέχρι το 2020, σχεδόν στο διπλάσιο από αυτό που ο ίδιος πρότεινε, ως αντιπολίτευση.

Σήμερα εκδίδει πανηγυρικά δελτία τύπου !! Είναι πραγματικά αστείο. Η μείωση για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Μπάμπαλος αντιστοιχεί σε ελάφρυνση κατά μέσο όρο ενός (1) ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό και δεν θα είχε κάνει ούτε αυτή, εάν δεν υπήρχε η κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευση και ο ¨φόβος¨ της υπερψήφισής της. Το ίδιο ισχύει και για όσα νεόκοπα στελέχη της δημοτικής αρχής, παρά τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να μην περάσει η πρόταση για μείωση του δημοτικού φόρου, σήμερα, ανταγωνιζόμενοι σε παλαιοκομματισμό τον αρχηγό τους, εμφανίζονται να πανηγυρίζουν για αυτή. Μάλλον και αυτοί γέρασαν πολιτικά πρόωρα.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο συμβούλιο η δημοτική αρχή ενέκρινε δαπάνη 13.000 ευρώ για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εν μέσω κορονοϊού (flyers και ηχοφωτιστική εγκατάσταση), όταν αρνείται πεισματικά την πρότασή μας να χορηγήσει tablets σε μαθητές που τους έχουν ανάγκη για τα τηλεμαθήματα. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αφήνουμε τον κ. Μπάμπαλο, τους συνοδοιπόρους και τα παπαγαλάκια του να δημοσιεύουν όσους ¨πανηγυρικούς¨ θέλουν. Το κακό για τον κ. Μπάμπαλο είναι ότι ο κόσμος πλέον έχει αρχίζει και τον παίρνει είδηση. Και το ξέρει πλέον και ο ίδιος. Για αυτό και εκνευρίζεται, για αυτό και όλοι αυτοί οι τακτικισμοί, για αυτό και προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν ¨διεύρυνση¨ τις συμφωνίες που κάνει ¨κάτω από το τραπέζι¨ με ανταλλάγματα και έμμισθες θέσεις. Κλασικά σημάδια παρακμής και κατιούσας…

Κύριε Μπάμπαλε, μπορείτε να κοροϊδεύετε πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα. Συνεχίστε…”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ