Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αντίθετοι με τη ρίψη χημικών στη Μεσόγειο

Δημοσιεύθηκε

στις


Την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, στη θαλάσσια περιοχή   δυτικά της Κρήτης εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Το θέμα έφερε στο Σώμα ο επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος κ. Άρης Χατζησαββίδης ο οποίος και κατέθεσε σχετική πρόταση ψηφίσματος το οποίο έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του ότι τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές ακτές, με άγνωστες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και κατ’ επέκταση στην υγεία του ανθρώπου. Οι επιπτώσεις, όιπως σημειώνεται, δύναται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής με κίνδυνο να πληγεί ο τουριστικός χαρακτήρας της χώρας μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τα όργανα της αυτοδιοίκησης να σηκώσουν το θέμα, να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο και, όπως καταλήγει και το ψήφισμα: “Θεωρεί δικαίωμα των πολιτών την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για τα επόμενα, που θα ακολουθήσουν. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να προβεί στις άμεσες ενέργειες για την αποτροπή της επιχείρησης.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ