Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Αντιπαράθεση Μαυρίδη – Ψυχάλη για το οικόπεδο “Πουρνάρα” στα σύνορα Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης ανοίγει στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στο επίκεντρο αυτή τη φορά βρίσκεται το οικόπεδο – εργοστάσιο Πουρνάρα με την παράταξη “Δήμος Μπροστά+” και τον Μ. Ψυχάλη να επιρρίπτουν ευθύνες σχετικά με τη μη αγορά του από το Δήμο. Πιο αναλυτικά, η παράταξη σε ανακοίνωσή της επεσήμανε σχετικά:

“Το εργοστάσιο “Πουρνάρα”, που βρίσκεται στα σύνορα των δύο δημοτικών κοινοτήτων, της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, αποτελούσε επί σειρά ετών ευκαιρία, ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και να δημιουργηθεί ένας νέος πνεύμονας πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Δυστυχώς, η αδράνεια της δημοτικής Αρχής, οδήγησε στην απώλεια μιας ακόμα ευκαιρίας. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοστάσιο “Πουρνάρα”, με αποτέλεσμα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να χάνει μια ακόμα ιστορική ευκαιρία. Τονίζουμε ότι για το Δήμο αποτελεί απόλυτη ανάγκη η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, τόσο στην Πεύκη, όσο και στην Λυκόβρυση. Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να ενεργοποιήσει άμεσα την διαπαραταξιακή επιτροπή εξέρευσης κοινόκτητων χώρων.”

 

 

Η απάντηση της διοίκησης

Προς απάντηση των παραπάνω από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: “Είναι γνωστό ότι ο Μάριος Ψυχάλης, πιθανώς απορροφημένος από τα καθήκοντά του ως διορισμένος στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, δεν έχει χρόνο να παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας, δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις και δεν φροντίζει να πληροφορείται για τα θέματα που δεν ξέρει. Έτσι καταλήγει να καταγγέλλει, να επιτίθεται, να καταψηφίζει στα συλλογικά όργανα θεωρώντας ότι έτσι κάνει ζημιά στη Δημοτική Αρχή και να πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα.

Αυτή τη φορά στην αγωνία του να παραστήσει τον αρχηγό δημοτικής παράταξης, είπε να καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για την απώλεια του εργοστασίου ΠΟΥΡΝΑΡΑ. Κάποιος θα του το πρότεινε και αυτός έσπευσε να το πράξει.

Είναι γεγονός ότι μια Δημοτική Αρχή και ένας Δήμαρχος ευθύνονται αποκλειστικά για αυτή τη σημαντική απώλεια για τον Δήμο μας και αυτός είναι ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο όψιμος σύμμαχός του Μάριου Ψυχάλη.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά και όχι επιδερμικά με τα δημοτικά μας πράγματα γνωρίζουν ότι παρότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης το 2006 επί Δημαρχίας Παύλου Καμάρα και συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, o Γιάννης Θεοδωρακόπουλος – για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει- ακύρωσε την απόφαση. Ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης ΔΕΝ προχώρησε στη ΔΩΡΕΑΝ απόκτηση άρτιου οικοπέδου έκτασης περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων εντός της ιδιοκτησίας του πρώην εργοστασίου ΠΟΥΡΝΑΡΑ.

Κι ενώ ο έκτοτε τρις αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος προσπαθεί να το αφήσει να ξεχαστεί όλο αυτό, έρχεται ο όψιμος σύμμαχος του Μάριος Ψυχάλης να θυμίσει σε όλους τα κατορθώματα εκείνης της αλησμόνητης Δημαρχίας και τις ιστορικές ευκαιρίες που χάθηκαν τότε.

Μας είχε συνηθίσει αρχικά να επιτίθεται στους αντιπάλους του, στη συνέχεια σε παλιούς του συνοδοιπόρους που τον εγκατέλειψαν, τώρα άρχισε να επιτίθεται και στους όψιμους. Έστω και από γκάφα! Πλησιάζουμε μάλλον στην ώρα που ο Μάριος Ψυχάλης θα καταγγείλει και τον εαυτό του για την αντιπολίτευση που ασκεί.”

 

Μ. Ψυχάλης: “Αυτογνωσία… μηδέν!”

Φυσικά, η παράταξη της αντιπολίτευσης δεν άφησε όσα ειπώθηκαν από τη δημοτική αρχή να πέσουν κάτω και έσπευσε να απαντήσει ξανά ως εξής: “Ο Τάσος Μαυρίδης που επί 25 χρόνια ασκεί διοίκηση τόσο στο Δήμο Πεύκης, όσο και στον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από θέσεις ευθύνης, είτε με την ιδιότητα του αντιδημάρχου, είτε του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και κατά την τελευταία δεκαετία με την ιδιότητα του δημάρχου, καλό θα είναι να αναλογιστεί τις ευθύνες που ο ίδιος έχει για την ένδεια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο Τάσος Μαυρίδης προσπαθώντας να καλύψει τις ευθύνες του για την απώλεια του ακινήτου «Πουρνάρα», προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, ξεχνώντας ότι είναι ο δήμαρχος της χρεοκοπίας, πολιτικής και οικονομικής.

Επειδή όχι μόνο απέχει στρατηγικά από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του δεν έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι οι προϋπολογισμοί που ψηφίζει κάθε έτος η διοίκηση Μαυρίδη προβλέπουν την απαλλοτρίωση του οικοπέδου «Πουρνάρα». Συνεπώς, για ποιο λόγο ο ίδιος όντας 10 χρόνια δήμαρχος (δυστυχώς) δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την απαλλοτρίωση του ακινήτου «Πουρνάρα»;

Προφανώς εάν δεν είχε δημιουργήσει το έλλειμμα των 1,61 εκ. ευρώ σε τρία χρόνια, εάν δεν κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποινικές ρήτρες, εάν εισέπραττε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάνε μεγαλοοφειλέτες στο Δήμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπηρεσιών, θα είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης το ακίνητο «Πουρνάρα» και πολλά ακόμα ακίνητα.

Εάν έχει έντονες ανησυχίες για την περίοδο 2006-2009 θα μπορούσε πολύ εύκολα να κάνει μια ενδοσκόπηση στην παράταξη του και να ρωτήσει τους σημερινούς αντιδημάρχους του και τους λοιπούς σημερινούς συνεργάτες του, που τον υποβαστάζουν, οι οποίοι την περίοδο 2006 – 2009 ασκούσαν διοίκηση και μάλιστα την οικονομική.

Ως δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+» δεσμευόμαστε ότι θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα μας η απόκτηση νέων κοινόχρηστων χώρων, τόσο στη Λυκόβρυση, όσο και στην Πεύκη.”

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ