Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους εκταμιεύει ο Δήμος Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκταμίευση του ποσού ύψους 214.566ευρώ που αφορά στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, στο πλαίσιο προγράμματος κρατικής αρωγής για την κοινωνική προστασία με σκοπό τη χορήγηση οικονομική ενίσχυσης των πληγέντων από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2024, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Πεντέλης.

Οι αποζημιώσεις αφορούν 73 περιπτώσεις των πρώτων δύο αιτημάτων που ήλεγξε και βεβαίωσε η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο. Τα ποσά έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

‘Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που είμαστε ο πρώτος δήμος που εξασφάλισε, μετά από αγώνα, την άμεση εκταμίευση των χρημάτων και την απόδοσή τους στους δημότες που επλήγησαν, γιατί για τη διοίκησή μας προτεραιότητα είναι ο Άνθρωπος. Αναμένουμε στο προσεχές χρονικό διάστημα την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επόμενων δύο αιτημάτων μας, συνολικής αξίας 150.000ευρώ περίπου’, δήλωσε η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ