Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Γιατί ο Σελέκος έκλεισε τη Σπιτική Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρελθόν αποτελεί η «Σπιτική Κουζίνα» στο Δήμο Χαϊδαρίου, με απόφαση που πήρε η διοίκηση του Δήμου.
Τους λόγους εξήγησε σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Μιχάλης Σελέκος, σημειώνοντας: «Η «Σπιτική Κουζίνα» λειτουργούσε με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Μαραβέλια, την οποία εμείς είχαμε καταψηφίσει, θεωρώντας ότι παραδίδουν ένα κομμάτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε μια ιδιωτική εταιρεία, επίσης και τις υποδομές του Πολιτιστικού Κέντρου όπου είχε στηθεί η εν λόγω επιχείρηση. Δηλαδή σε βάρος του Δήμου Χαϊδαρίου, λειτουργούσε μια ιδιωτική επιχείρηση.
Καταγγείλαμε την σύμβαση και πήραμε απόφαση να διακοπεί η λειτουργία της «Σπιτικής Κουζίνας» η οποία είχε καταλάβει συγκεκριμένο χώρο στο πολιτιστικό κέντρο (ΝΕΛΕ) και ο χώρος αυτός πλέον, θα αξιοποιηθεί από τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου Χαϊδαρίου.
Εννοείται ότι με τη λειτουργία της «Σπιτικής Κουζίνας», ζημιώθηκε και ένα κομμάτι επαγγελματιών της πόλης, ενώ επίσης, από παροχές σε αντισταθμιστικά η Κοινωνική Υπηρεσία δεν είχε πάρει ποτέ τίποτα όσο λειτουργούσε. Απεναντίας ο Δήμος ζημιωνόταν συνεχώς από την συγκεκριμένη επιχείρηση, αφού δεν έπαιρνε κάποιο ενοίκιο και πλήρωνε o Δήμος το νερό και το ρεύμα που κατανάλωνε. Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρήσαμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση που λειτουργούσε εις βάρος του Δήμου Χαϊδαρίου έπρεπε να αναστείλει τη δραστηριότητά της.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ