Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Γιατί έκανε παρέμβαση η Λαϊκή Συσπείρωση στον Σπύρο Τζόκα

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρέμβαση στον Αντιπεριφερειαρχή Δυτικού Τομέα Αττικής, κ. Σπύρο Τζόκα έκανε  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, κ. Μιχάλη Σελέκο, τον Αντιδήμαρχο Πετρούπολης κ. Θανάση Φιλίππου και εκλεγμένους στους δήμους της Δυτικής Αθήνας με αφορμή το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στη μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στη Δυτική Αθήνα με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στον πληθυσμό, στον υδροφόρο ορίζοντα και στη διατροφική αλυσίδα.  Επίσης για το μηχανισμό που διαθέτει η περιφέρεια για την αδειοδότηση και τον έλεγχο συναφών επιχειρήσεων, καθώς και για τον εάν υπάρχει σχέδιο για την πρόληψη και για την εκ των υστέρων αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην έλλειψη προσωπικού, λέγοντας ότι το προσωπικό της περιφέρειας δεν επαρκεί στοιχειωδώς για ελέγχους σε επιχειρήσεις.
Επίσης, είπε ότι τον πρώτο λόγο στις πυρκαγιές έχει η πυροσβεστική και απέδωσε σε εντολή της το γεγονός ότι δεν έγινε επιχωμάτωση στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Αιτήματα
Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίστηκε  η ανάγκη:
– Να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της πυρκαγιάς και για τον αυστηρό και συστηματικό έλεγχο των επιχειρήσεων με βασικό στόχο την προστασία των εργαζομένων, των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
– Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας με προσωπικό και εξοπλισμό.
– Να δημιουργηθούν σταθμοί μέτρησης της περιβαλλοντικής ρύπανσης για να υπάρχουν άμεσα επιστημονικά στοιχεία.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα των αναδασώσεων που πρέπει να γίνουν στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο Όρος όπου αλωνίζουν καταπατητές και επιχειρήσεις εμπορίας «σκραπ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ