Κοινωνία
“Για την Ντόρα Μπακογιάννη”, της Ζωής Ράπτη

Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας και Βουλευτή Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσφατα έδωσε μαθήματα ειλικρίνειας, εγκαρτέρησης, θάρρους αλλά και τρόπου αντιμετώπισης ενός ιδιαίτερα οδυνηρού γεγονότος, το οποίο μπορεί να βιώσει οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε. Διαγνώσθηκε με πολλαπλό μυέλωμα σε αρχικό στάδιο και η αντίδρασή της ήταν η επίθεση στην αρρώστια με δημοσιοποίηση του προβλήματος το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας, περίπου 500 άτομα κατ΄ έτος διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα.
Η κ. Μπακογιάννη λειτούργησε όπως θα έπρεπε να λειτουργεί κάθε υπεύθυνη πολιτική προσωπικότητα, που γνωρίζει ότι η ενασχόληση με τα κοινά πάντοτε θυμίζει τη ζωή σε ένα σπίτι με γυάλινους τοίχους, όπου όλα φαίνονται προς τα έξω. Το συναισθηματικό της άνοιγμα στο κοινό μας άγγιξε όλους. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο έγραψε ότι: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται». Νικιέται στ’ αλήθεια αυτή η ασθένεια και η νίκη κάθε ασθενούς ξεκινά μέσα από την ψυχή του. Γι’ αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που προτείνει η κ. Μπακογιάννη είναι δρόμος που οδηγεί στη ζωή. Εργασία, αισιοδοξία, ενασχόληση με όλα όσα αγαπά, θάρρος: «Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. Στους άλλους, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε».
Τέλος, στο κείμενό της η κ. Μπακογιάννη, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο όντως εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό της πατρίδας μας: «Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».
Ως υφυπουργός Υγείας, με αρμοδιότητα στα θέματα Ψυχικής Υγείας, οφείλω να πω ότι η αντιμετώπιση της Ντόρας Μπακογιάννης στο θέμα της υγείας της είναι η καλύτερη δυνατή που μπορεί να έχει ασθενής. Η πολιτική της πείρα και η συναισθηματική της νοημοσύνη, την οδήγησαν να βοηθήσει τον εαυτό της και μαζί της το κοινωνικό σύνολο μ’ αυτό το συγκινητικό ξεδίπλωμα των σκέψεων, των φόβων, του θάρρους και της βούλησής της να συνεχίσει.
Αγαπητή Ντόρα, από καρδιάς, περαστικά!
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024