Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δέσμευση για τις αντικειμενικές αξίες από τη Ν. Βαλαβάνη

Δημοσιεύθηκε

στις


Η συγκέντρωση των κατοίκων του Αττάλου – Αγίου Νικολάου στο Υπουργείο Οικονομικών, για την εισφορά γης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι με την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη καταθέτοντας της σχετικό υπόμνημα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της απαίτησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού να καταβληθούν από τους κατοίκους υπέρογκες εισφορές από την κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου υπολογισμένες με τις υπέρογκες τιμές των «αντικειμενικών» αξιών. Απαίτηση της Συνέλευσης ήταν η μείωση των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να μειωθούν οι επιβαρύνσεις των λαϊκών νοικοκυριών από τους φόρους και τις εισφορές που επηρεάζονται άμεσα από τις αντικειμενικές αξίες.
Η Συνέλευση, επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της από δημοσιεύματα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν δηλώσεις του υπουργείου, ότι, πιθανόν, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας οι αντικειμενικές αξίες ή θα μείνουν ίδιες η μπορεί και να αυξηθούν. Κατά τη συζήτηση, η κα Βαλαβάνη δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα είναι ανάμεσα σε αυτές που θα υπάρξει μείωση των αντικειμενικών αξιών, αλλά χωρίς να ορίσει το χρόνο.
H επόμενη κίνηση των κατοίκων είναι συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών και στον υπουργό ΥΠΕΠΑΝ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ