Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια για τους πρόσφυγες

Να δημιουργήσει η κυβέρνηση κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων που έχουν κατακλύσει την Αθήνα ζητάει ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του που ζητάει να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή.
Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:
“Με τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, προβάλλει και πάλι επιτακτικά η ανάγκη να χαραχθεί μία εθνική στρατηγική για την υποδοχή και την φροντίδα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι, με κίνδυνο της ζωής τους, αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κατάστασης, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται. Ο δήμος Αθηναίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, προσπαθεί να κάνει τα απαραίτητα, αλλά δυστυχώς αυτά δεν είναι πια αρκετά.
Δεδομένης της κραυγαλέας κυβερνητικής ανεπάρκειας, ζητάμε για μία ακόμη φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Επαναλαμβάνουμε εμφατικά: Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες. Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να ξυπνήσει και να απαντήσει εμπράκτως, όχι μόνο στον δήμο Αθηναίων και τους κατοίκους του, αλλά και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.
Διαβάστε επίσης:
Ομάδα έργου για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ