Πολιτική
“Δεν υφίσταται θέμα μείωσης προσωπικού”

Σχετικά με δημοσίευμα για τους πιο χρεωμένους δήμους της χώρας στους οποίους θα επέλθει και μείωση προσωπικού, από το Δήμο Κορυδαλλού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίvωση-απάντηση:
1.Η εικόνα που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί βασίζεται σε προσωρινά οικονομικά στοιχεία (Σεπτέμβριος) και όχι στα τελικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2013, ώστε να παρουσιασθεί η πλήρης και σωστή εικόνα των οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού. Επίσης, δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι την ίδια χρονική περίοδο εκκρεμούσαν προς απορρόφηση εγκεκριμένα χρήματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 3. 381.000 €.
2.Η τελική εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού κατά τις 31/12/2013 είναι πλήρως ισοσκελισμένη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ. Να συνυπολογιστεί δε το γεγονός ότι με τη λήξη του έτους το ποσό που εκκρεμεί προς απορρόφηση από τα ληξιπρόθεσμα είναι 1, 1 εκατομμύριο €, γεγονός που σημαίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε σχετική παράταση σε όλους το δημόσιο.
3.Ισοσκελισμένος είναι επίσης και ο προϋπολογισμός 2014, όπως εστάλη στις 6/12/2013 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και αναμένουμε την έγκριση του.
4.Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Κορυδαλλού δεν έχει πλεονάζον προσωπικό.
5.Κατά συνέπεια, με βάση τόσο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και τον αριθμό των εργαζομένων, δεν υφίσταται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ μείωσης του προσωπικού του.
Δήλωση του Δημάρχου
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης που τονίζει τα εξής:
“Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματι-κότητα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού, γιατί βασίζεται σε προσωρινά και όχι στα τελικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2013.
Η τελική εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Κορυδαλλού είναι πλήρως ισοσ-κελισμένη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ κατά την 31/12/2013.
Ισοσκελισμένος είναι επίσης και ο προϋπολογισμός 2014, όπως εστάλη στις 6/12/2013 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και αναμένουμε την έγκριση του.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 το Υπουρ-γείο Εσωτερικών, στον Δήμο Κορυδαλλού δεν προκύπτει πλεονάζον προσωπικό.
Κατά συνέπεια, με βάση τόσο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και τον αριθμό των εργαζομένων, δεν υφίσταται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ μείωσης του προσωπικού του”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024