Connect with us

Πολιτική

Διακολιού: “Χωρίς(;) συνολικό σχεδιασμό η διαχείριση απορριμμάτων”

Published

on


Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου  σχετικά με την ψήφιση της Α’ τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος, η Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κας Μαίρη Διακολιού, έθεσε ερωτήματα και έκανε τοποθετήσεις που πυροδότησαν απαντήσεις του Δημάρχου οι οποίες, όπως σημειώνει η παράταξη, τελικά επιβεβαιώνουν τις θέσεις της.
Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου της παράταξης τονίζονται τα εξής:
Συγκεκριμένα, η δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού τεκμηρίωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα 2015 αποτελείται από αποσπασματικές και μεμονωμένες δράσεις που δεν εντάσσονται σε μία συγκεκριμένη συνολική δημοτική πολιτική φέρνοντας παραδείγματα από τα έργα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.Απαντώντας στην τοποθέτησή της αυτή, που θα παρατεθεί αναλυτικά κατωτέρω, ο κ. Δήμαρχος –μιλώντας και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ‒ την επιβεβαίωσε έμμεσα, αποκαλύπτοντας στοιχεία του συνολικού σχεδιασμού όπως συμπράξεις δήμων για διαχείριση απορριμμάτων, δημιουργία πιλοτικής μονάδας κομποστοποίησης, κλπ.
Αυτό που διαπιστώνεται από την απάντηση του Δημάρχου είναι ότι –καίτοι είναι ο μόνος δήμαρχος του Β. Τομέα που δεν απάντησε στην επιστολή της κ. Δούρου σχετικά με την κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων‒ τελικά έχει σχεδιασμό, στίγματα του οποίου αποκάλυψε απαντώντας στην κ. Διακολιού.
Διαπιστώνεται όμως και ότι τον δημοτικό σχεδιασμό δεν τον καταρτίζει θεσμικά, με δημοσιότητα και διαφάνεια, σε συνεργασία με φορείς, υπηρεσίες και τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά τον καταρτίζει «στο γραφείο του», δηλαδή σε συνεννόηση με κάποιους που εκείνος επιλέγει.
Σίγουρα έχει τους λόγους του που κάνει αυτή την επιλογή και ο καθένας μπορεί να κάνει όποια ερμηνεία θέλει.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ