Ελληνικού - Αργυρούπολης
Εγκαίνια παιδικού σταθμού στην Αργυρούπολη

Έναν ακόμη παιδικό σταθμό εγκαινίασε στην Αργυρούπολη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, μαζί με το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Χρήστο Κορτζίδη. Ο παιδικός σταθμός, συνολικού προϋπολογισμού 1.840.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει συνολικό εμβαδόν 600 τ.μ. και φιλοξενεί 40 νήπια.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε:
«Παραδίδουμε απόψε στους πολίτες της Αργυρούπολης, ένα σύγχρονο, άνετο, όμορφο και ασφαλή παιδικό σταθμό. Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει τα επόμενα χρόνια εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, που απαλλάσσονται από το δυσβάσταχτο κόστος της φιλοξενίας ενός παιδιού στους ιδιωτικούς σταθμούς. Βλέπουμε όλοι μας τις σκληρές προσπάθειες των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να αποδίδουν καρπούς. Είναι η έμπρακτη συμμετοχή μας στην προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης των συμπολιτών μας στις μέρες αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν».
Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που ολοκλήρωσε η πρώην Νομαρχία Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Αργυρούπολης, τα τελευταία 10 χρόνια, τα οποία αφορούν σε έργα ανάπλασης, αντιπλημμυρικά, αθλητικά έργα, ΚΑΠΗ και παιδικούς σταθμούς, για τα οποία το συνολικό ποσό της χρηματοδότησής τους ξεπερνά τα 10 εκατ. Ευρώ, κατά βάση από ιδίους πόρους (κατά 90%) της Νομαρχίας Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, και κατέληξε: «Κάνοντας πράξη το σύνθημα, ότι μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα και η λύση τους και όχι οι παραταξιακές σημαίες των Δημάρχων, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και με τους τρεις Δημάρχους της Αργυρούπολης, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης».
Ο κ. Κορτζίδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εμπρόθεσμα και με καλό αποτέλεσμα, ανέφερε πως η ψυχή των κτιρίων είναι πάντα οι άνθρωποι και εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά στη λειτουργία των δομών λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδεχόμενο να μπουν σε κινητικότητα χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης και Νομάρχης Αθηνών, κ. Τάκης Ευσταθιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα Μαρία Καρακλιούμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, κ. Αθανάσιος Σπονδυλίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Χρήστος Βλάχος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος της Παράταξης ‘Ξανά η πόλη μπροστά’, Ευάγγελος Βαζαίος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Πασβαντίδης, πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ