Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΕΔΕ μετά από καταγγελία για χρηματισμό στο Κοιμητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια σοβαρή καταγγελία έκανε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης, ο ανεξαρτητοποιημένος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Χρήστος Παπαχαρίσης, ξεκινώντας μία σειρά από εξελίξεις “Υπάλληλος του δήμου Μεταμόρφωσης που εργάζεται στο δημοτικό κοιμητήριο ζήτησε από κάτοικο της πόλης 200 ευρώ όταν πήγε να κανονίσει τα διαδικαστικά για την κηδεία της μητέρας του” δήλωσε ο Σύμβουλος προκαλώντας αίσθηση.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, λόγω ασθένειας και από την πλευρά της διοίκησης τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Κολοβός, ο οποίος καταρχάς ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες από τον κ. Παπαχαρίση και στη συνέχεια προέτρεψε ζήτησε να γίνει επίσημη καταγγελία από τον άνθρωπο αυτόν, ώστε να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).  
Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο κ. Παπαπαχαρίσης, ανέφερε το όνομα του πολίτη που έκανε την καταγγελία (σ.σ. το γνωρίζουμε αλλά δεν θεωρούμε σκόπιμο να το δημοσιεύσουμε) και επανέλαβε με περισσότερες λεπτομέρειες τα όσα ανέφερε στην πρωτολογία του. Επειδή η όλη συζήτηση ήταν στο πλαίσιο των ερωτήσεων η διοίκηση έχει το δικαίωμα να απαντήσει σε προσεχή συνεδρίαση κι έτσι δεν συνεχίστηκε η συζήτηση εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Χτύπος επικοινώνησε με τον κ. Παπαχαρίση για να μας ενημερώσει για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και μας είπε ότι ο καταγγέλλων επισκέφτηκε τον δήμαρχο στο γραφείο του, χωρίς όμως να πάρει κάποια απάντηση από τον κ. Καρπέτα. Μάλιστα, ο κ. Παπαχαρίσης μας είπε ότι του μετέφεραν πως ειπώθηκε ότι τα “βάζει με τους εργαζόμενους στο δημοτικό κοιμητήριο” για να μας απαντήσει “εγώ δεν τα βάζω με όλους τους εργαζόμενους αλλά με τον έναν που ζήτησε τα χρήματα” και συμπλήρωσε ότι είναι ο μόνος που εδώ και τρία χρόνια επιχειρεί να αναδείξει ότι τα πράγματα στο νεκροταφείο δεν κυλάνε όπως θα έπρεπε. Επίσης, τον ρωτήσαμε το λόγο που ζήτησε ο υπάλληλος τα χρήματα από τον άνθρωπο που έχασε την μητέρα του και όπως μας είπε ο υπάλληλος τα απαίτησε αυτά τα χρήματα “γιατί έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις”.  
Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με τον κ. Κολοβό, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμα υπάρξει καμία επίσημη καταγγελία και τόνισε πως όλα αυτά είναι σε “επίπεδο καφενειακό” και δεν έχουν καμία ουσία. Προς απόδειξη των λεγομένων του ο κ. Κολοβός μας είπε ότι στο κοιμητήριο εργάζονται μόλις τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο πήγαν πριν από λίγο διάστημα και δεν έχει υποπέσει κάτι περίεργο στην αντίληψή τους.

Εντολή για ΕΔΕ

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε το θέμα από τον κ. Παπαχαρίση, καθώς στην αίθουσα βρισκόταν και ο Δήμαρχος, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικά.
Έτσι, παίρνοντας τον λόγο κ. Καρπέτας ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή για την πραγματοποίηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και χαρακτηριστικά είπε: “Ή πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και το σοβαρό ζήτημα θα έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς ήδη έχω διατάξει ΕΔΕ ή θα δοκιμαστεί η σοβαρότητα του Σώματος και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ή, δηλαδή, θα πρόκειται για κάτι σοβαρό και ο άνθρωπος που το έφερε θα πιστωθεί και τα ένσημα ή θα πρόκειται για κάτι φαιδρό και ανυπόστατο, οπότε αντίστοιχα θα το χρεωθεί.” Σε αυτό το σημείο αντέδρασε ο κ. Παπαχαρίσης, λέγοντας ότι η καταγγελία του είναι και επώνυμη και έγινε παρουσία ενός ακόμη μάρτυρα.  
Υπήρξαν ερωτήσεις γύρω από την υπόθεση, αλλά ο Δήμαρχος διέκοψε το Σώμα και ζήτησε να κάνουν όλοι λίγο υπομονή, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ (σε περίπου 2 εβδομάδες είπε ο κ. Καρπέτας) θα πάει το θέμα ξανά προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ