Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ευθύνες για πιθανό λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεταμόρφωσης σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Χαρακτηριστικά, η “ΛΑΣ” σημειώνει: “….Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έγκαιρα έθεσαν το θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Απαιτούσαν να ζητηθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό που είχαν ανάγκη οι παιδικοί σταθμοί. Στήριξαν ανάλογο αίτημα που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σύλλογος Γυναικών της Μεταμόρφωσης. Η απάντηση της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ (στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γυναικών στις 4 Σεπτέμβρη) ήταν ότι η διεκδίκηση προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες είναι μη ρεαλιστική, ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση θα λύσει το πρόβλημα.
Με αυτή την πολιτική επιλογή ταυτίστηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής (ανεξάρτητα σε ποιο σχήμα ανήκουν σήμερα) και η αντιπολίτευση της ΝΔ. Σήμερα που τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ ζητάει ενότητα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, ενώ μερίδα δημοτικών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση του κ. Καρπέτα ως .. ανίκανου, και ορισμένοι έχουν το θράσος να ζητούν να στηριχθούν οι παιδικοί σταθμοί σε εθελοντική δουλειά!
Οι λαϊκές οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς αλλά και συνολικότερα οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις:
Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, η παράταξη της ΝΔ στηρίζουν αποφασιστικά την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ: θεωρούν τις λαϊκές ανάγκες κόστος. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής κόβεται προσωπικό από παιδικούς σταθμούς, από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, από οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία καλύπτει στοιχειωδώς λαϊκές ανάγκες. Στόχος τους είναι όλα αυτά να περάσουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σε αμφιβόλου ποιότητας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, σε οτιδήποτε απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη του. Έτσι δημιουργείται το «πρωτογενές πλεόνασμα» για να επιδοτείται το μεγάλο κεφάλαιο.
Ο κ. Καρπέτας, η δημοτική αρχή συνολικά δεν είναι ανίκανοι. Είναι ικανότατοι στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Όσοι τους προσάπτουν ανικανότητα θέλουν να καλύψουν την δική τους πλήρη ταύτιση με αυτή την πολιτική, που οι ίδιοι έχουν στηρίξει ως μέρος της συνδιοίκησης του δήμου. (…).”

Διαβάστε ακόμα:

Απόφαση – ευχή για τους παιδικούς σταθμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ