Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Έφη (προ)ετοιμάζεται: Ο στενός πυρήνας στο “στρατηγείο” της Αχτσιόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις


Έντονη κινητικότητα επικρατεί στο στρατηγείο της Έφης Αχτσιόγλου στην οδό Ακαδημίας, όπου οι συσκέψεις είναι επί καθημερινής βάσης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της κ. Αχτσιόγλου και των συνεργατών της είναι να επιβεβαιωθεί τόσο η ηγεμονία της, όσο και να σταλεί το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ξανά ένα αξιόπιστο κόμμα εξουσίας.

Το στοίχημα ασφαλώς και δεν είναι εύκολο, αλλά η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως η βουλευτής του Νότιου Τομέα, μπορεί να ξαναδώσει προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνει ένα κόμμα με κοινωνικό και τεχνοκρατικό λόγο.

Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι ότι η κ. Αχτσιόλου έχει καταφέρει να διεμβολίσει όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο να πείσει όλα τα κορυφαία στελέχη ότι είναι η ιδανική επιλογή για την ηγεσία.

Συνομιλητές της κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα στελέχη της νεότερης γενιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί έμφαση στη νέα σχέση του κόμματος με την κοινωνία των πολιτών, κάτι που θα τονίζει και η κ. Αχτσιόγλου στις περιοδείες που θα αρχίσει αμέσως μετά τον 15Αύγουστο σε όλη την Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση, στον στενό πυρήνα των συνεργατών της βρίσκεται μια σειρά στελεχών, τα οποία ξέρουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία για να δώσουν προοπτική στο κόμμα.

Ο κύκλος των συνεργατών της πάντως διευρύνεται κάθε ημέρα που περνάει, λόγω του ότι γίνεται κυρίαρχη η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επιβιώσει και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετά- Τσίπρα εποχή.

Ας δούμε αναλυτικά τα πρόσωπα που αποτελούν τον στενό πυρήνα των συνεργατών της κ. Αχτσιόγλου:

-Νάσος Ηλιόπουλος:

Έχει τον γενικό συντονισμό της ομάδας και συνδέονται με βαθιά φιλία. Ήταν στενός της συνεργάτης, την εποχή που η κ. Αχτσιόγλου ήταν υπουργός Εργασίας και ήταν ο πρώτος που υποστήριξε την υποψηφιότητα της για τη θέση της επικεφαλής του κόμματος.

-Αλέξης Χαρίτσης:

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο δεύτερος ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητά της. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι είναι αγαπητός απ’ όλες τις τάσεις καθώς χαρακτηρίζεται μετριοπαθές στέλεχος. Η πορεία του είναι παρόμοια με αυτή της κ. Αχτσιόγλου καθώς μαζί υπουργοποιήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα το 2016. Όταν τέθηκε το δίλημμα ή αυτός ή η κ. Αχτσιόγλου για την ηγεσία, έκανε ένα βήμα πίσω, δείχνοντας ότι βάζει το κομματικό πάνω από το προσωπικό όφελος.

-Δημήτρης Λυρίτης:

Είναι στέλεχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και βγήκε στην πρώτη γραμμή στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στελεχώνοντας τη νέα εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο και μέλος της Διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών .

-Κωστής Καρπόζηλος:

Θεωρείται τεχνοκράτης, καθώς είναι διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Θεωρείται πρόσωπο που γνωρίζει άριστα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας Μπελεγρής:

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, τόσο για το πρόγραμμα περιοδειών όσο και για τις θέσεις της κ. Αχτσιόγλου.

Μάνια Καββαθά:

Είναι η διευθύντρια του γραφείου της από την εποχή που η κ. Αχτισιόγλου ήταν υπουργός Εργασίας Είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της κ. Αχτισιόγλου, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο πολιτικός αναλυτής

Στο επιτελείο της κ. Αχτσιόγλου υπάρχει και μια μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα Νίκος Μαραντζίδης, τον οποίο επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη βαριά εκλογική ήττα του Μαΐου.

Ο κ. Μαραντζίδης λειτουργεί ως πολιτικός αναλυτής στο επιτελείο και ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει ότι μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχωρήσει στο 14%-15%.

Η συμμετοχή του, αποτελεί προσωπική επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου, με τον οποίο γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και η πρότασή του έγινε αποδεικτή από την κ. Αχτσιόγλου που τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

 

Η επιστροφή του… ασώτου

Στο επιτελείο της οδού Ακαδημίας γίνεται λόγος για μια μεγάλη έκπληξη που αφορά στην επιστροφή του… ασώτου, που είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος επιστρέφει στα δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία εμφάνιση του κ. Σακελλαρίδη ήταν πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όταν με δήλωσή του στήριξε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέψευσε τη φημολογία ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία και όσοι γνωρίζουν λένε με νόημα ότι εάν επικρατήσει η κ. Αχτσιόγλου στην κούρσα της διαδοχής θα έχει κομβικό ρόλο στην Κουμουνδούρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ