Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Η Δήμητρα Κεχαγιά στο Χ-τύπο: «Ψήφος στην «Συμπολιτεία» σημαίνει ακόμα περισσότερα έργα για την πόλη μας. Ξέρουμε, μπορούμε, το αποδείξαμε!»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης μιλά για όλα λίγο πριν τις εκλογές

 

Μια ακόμη θητεία στο Δήμο Πεντέλης διεκδικεί η Δήμητρα Κεχαγιά, έχοντας καταρτίσει ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα έργων για την επόμενη 5ετία.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παρουσιάζει όλο το σχέδιο της παράταξής της «Συμπολιτεία» και αποτυπώνει το όραμά της για έναν πιο σύγχρονο και πράσινο Δήμο

 

Αρχικά θα θέλαμε να μας κάνετε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου σας, στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Στα προηγούμενα 3,5 χρόνια, παρά τις δυσκολίες, η ποιότητα της ζωής όλων μας στον Δήμο Πεντέλης άλλαξε προς το καλύτερο. Κάναμε και κάνουμε πολλά. Βελτιώσαμε την καθημερινότητα, κάνουμε έργα παντού στην πόλη, φτιάξαμε πολλές παιδικές χαρές, τα σχολεία και οι δομές του Δήμου λειτουργούν πολύ καλά. Επεκτείναμε κοινωνικές δομές, κάναμε νέες δράσεις στα πολιτιστικά, όπως το φεστιβάλ Πεντελικού, βελτιώσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Βάλαμε το Δήμο στην ψηφιακή εποχή, ενώ υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργα που έχει γίνει ποτέ στην πόλη, με 140 έργα που χρηματοδοτούνται από 80 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσαμε από χρηματοδοτήσεις, αλλά και με πόρους τους Δήμου. Έτσι με πρόγραμμα και επίμονη δουλειά, κάθε μέρα που περνά, κάνουμε τον Δήμο μας πιο καθαρό, πιο πράσινo, πιο σύγχρονo, πιο φιλικό, πιο ασφαλή, πιο όμορφο!

Συγκεκριμένα αλλά συνοπτικά, τα 140+ έργα και παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • 11 μεγάλα έργα υποδομής
  • 9 στρατηγικές μελέτες και στρατηγικές πολεοδομικές παρεμβάσεις
  • κρίσιμες πολεοδομικές παρεμβάσεις
  • έργα σε κτήρια του Δήμου
  • 5 μεγάλες αστικές αναπλάσεις
  • 5 παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια
  • 8 αναβαθμισμένοι κοινόχρηστοι χώροι
  • νέες ή αναβαθμισμένες παιδικές χαρές
  • νέα υπαίθρια γυμναστήρια
  • περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Πεντελικό
  • νέα οχήματα με ηλεκτροκίνηση
  • 13 νέα οχήματα στην καθαριότητα και
  • 320 νέοι κάδοι
  • 7 νέες δομές κοινωνικής πολιτικής
  • 4 νέες δράσεις στην παιδεία
  • 8 νέες υποδομές στον αθλητισμό
  • 6 νέες δράσεις στον πολιτισμό
  • νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες

 

Με πρόγραμμα και επίμονη δουλειά, παρά τις δυσκολίες, προσφέραμε στους συμπολίτες μας δεκάδες έργα και νέες υπηρεσίες που κάνουν το Δήμο μας πιο όμορφο, πιο καθαρό, πιο φιλικό, πιο οργανωμένο. Και συνεχίζουμε!

 

 

 

Ποιοι είναι οι κυριότεροι στόχοι και οι θέσεις του νέου προγράμματός σας;

Η παρούσα θητεία μας, ολοκληρώνεται εξασφαλίζοντας ακόμη πιο μακρόπνοα σχέδια για τις πόλεις μας και θέλουμε να είμαστε εμείς που θα τα υλοποιήσουμε και θα τα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό, ζητάμε εκ νέου από τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης να μας εμπιστευτούν. Διεκδικούμε την επόμενη πενταετία για έργα που έχουμε ωριμάσει, επιπλέον 120 εκ. ευρώ.

 

Στο πρόγραμμά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών παραμένει προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελός τους και ταυτόχρονα θέτουμε τους νέους μεγάλους στόχους μας:

  • Να πετύχουμε ικανοποιητική για τον Δήμο συμφωνία παραχώρησης του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας. Έτσι οι δημότες θα χαίρονται πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ένα αναβαθμισμένο Μέγαρο.
  • Να ολοκληρώσουμε τις μελέτες στο Πεντελικό και να υλοποιήσουμε τα έργα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αναβάθμισης στο βουνό μας. Οι δημότες θα αποκτήσουν χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού, χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρους θέας και αναψυχής, ασφαλείς διαδρομές για πεζοπορία, ποδήλατο και κίνηση συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.
  • Να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη αστική ανάπλαση της πόλης μας. Ανάπλαση που θα συνδέσει όλες τις γειτονιές της πόλης σε ένα ενιαίο δίκτυο περιπάτου, που θα αλλάξει τις γειτονιές μας και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η μελέτη ολοκληρώνεται από τον Δήμο και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
  • Να επεκτείνουμε τις μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία της πόλης και στα υπόλοιπα κτήρια που απομένουν. Με εξασφάλιση χρηματοδότησης θα υλοποιήσουμε τα έργα ώστε να μειώσουμε σημαντικά τις ανάγκες σε ενέργεια και να εξοικονομήσουμε χρήματα.
  • Να προχωρήσουμε σε μελέτες για σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις και έργα υποδομής στις περιοχές που θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης. Περιοχές περίπου 400 στρεμμάτων θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως σε Μελίσσια και Νέα Πεντέλη. Ο Δήμος αποκτά οικόπεδα για κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς. Προγραμματίζουμε μελέτες για κάθε ένα από αυτούς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος για την υλοποίησή τους.

Σημειώνω, τέλος, ότι ο μεγάλος μας στόχος να είναι ο Δήμος Πεντέλης ένας από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που θα καταθέσει το σχέδιό του για μετάβαση σε κλιματική ουδετερότητα προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, μόλις τη Δευτέρα 25/09 ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα Twin Cities και είναι πλέον συνδεδεμένος με την πόλη του Bristol της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι συγκαταλέγεται μεταξύ των 140 πόλεων που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τη βοήθεια της Ε.Ε. να υλοποιούν δράσεις, ώστε να πετύχουν κλιματική ουδετερότητα το 2030.

Ο Δήμος Πεντέλης παρουσίασε στην Ε.Ε. ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις δημοτικές του υποδομές που πιστοποιεί ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη μείωση των ενεργειακών του αναγκών. Παράλληλα, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές, οριστικοποιεί το σχέδιο μετάβασής του σε κλιματικά ουδέτερη πόλη. Το επόμενο βήμα είναι να υπογράψει ο Δήμος Πεντέλης το Ευρωπαϊκό Κλιματικό Σύμφωνο (Climate CityContract) με την Ε.Ε. για ενεργειακή μετάβαση και επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας το έτος 2030.

 

 

 

 

Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

Οι γνώσεις, η εμπειρία, το όραμα της/του κάθε υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποτέλεσαν το κριτήριο συμμετοχής της/του στο ψηφοδέλτιό μας. Είναι συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιράστηκα το σχέδιο και το όραμά μου για το Δήμο Πεντέλης, και συμφωνήσαμε σε ένα κοινό πεδίο δράσης.

Είναι όλοι τους εξαίρετοι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες, με γνώσεις και ικανότητες, έτοιμοι να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες και να διοικήσουν.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω και δημόσια τη χαρά και την τιμή που νιώθω για αυτή την εξαιρετική και δυναμική ομάδα, με την οποία συμπορεύομαι και διεκδικούμε να συνεχίσουμε το έργο μας στο Δήμο μας.

 

Γιατί να σας επιλέξουν οι συμπολίτες σας για μια ακόμη θητεία και ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε προτού προσέλθουν στις κάλπες;

Από την πρώτη στιγμή, οι συνεργάτες μου κι εγώ ήμασταν ξεκάθαροι: μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η προβολή. Είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και παράλληλα να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί δυναμικά, με ήθος και σοβαρότητα, με μόνο και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.

Επίσης θέλω να σημειώσω ότι η περίοδος της πανδημίας, από τις αρχές του 2020, μόλις έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αλλά και η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν ένα μεγάλο εμπόδιο και ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Οι δυσκολίες της περιόδου αυτής όχι μόνο δεν καθυστέρησαν την υλοποίηση του προγράμματός μας, αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους μας.

Έτσι είμαστε υπερήφανοι που είτε έχουμε υλοποιήσει είτε έχουμε δρομολογήσει τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον κόσμο του Δήμου Πεντέλης. Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, με τις γνώσεις και τις ικανότητες που διαθέτουμε, παραμένουμε στην ουσία και προχωράμε την πόλη μας μπροστά. Είμαστε εμείς που αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και προκειμένου το έργο αυτό να ολοκληρωθεί στο σύνολό του, καλούμε τους δημότες Πεντέλης να μας εμπιστευτούν.

Απαντώ ευθέως στο ερώτημά σας, επιλέγοντας εμάς οι συμπολίτες μας, επιλέγουν ακόμα καλύτερη καθημερινότητα, ακόμα πιο πολλά έργα, επιλέγουν μια πόλη σύγχρονη, έξυπνη, κλιματικά ουδέτερη. Ψήφος στη Δήμητρα Κεχαγιά και τους συνεργάτες της, σημαίνει ακόμα περισσότερα έργα για την πόλη μας. Ξέρουμε, μπορούμε, το αποδείξαμε με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας!

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ