Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Θεοδωρικάκος για τα 70 δισ.: “Ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη εθνική επιτυχία και ευκαιρία για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνδράμουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τη σημερινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τα πλέον των 70 δισ. ευρώ που εξασφάλισε για τη χώρα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι πρόκειται για «μεγάλη εθνική επιτυχία, η οποία είναι μια μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία και την κοινωνία. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας πεδίο δόξης λαμπρό για να εργαστούμε σκληρά, όλοι μαζί, με τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να κάνουμε πράξη την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου». (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την απόφαση εδώ)

Συγκεκριμένα για την πρωινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα 19 δισ. ευρώ έρχονται ως επιχορήγηση για τη χώρα μας και έθεσε το ερώτημα: «Θα περιμέναμε πριν 6 μήνες αν μας έλεγε κάποιος ότι η Ευρώπη θα δώσει χρήματα ως επιχορήγηση στα κράτη της, ότι η Ελλάδα θα πάρει 19 δισ. ευρώ, ότι αυτό είναι πραγματικότητα; Κακά τα ψέματα…».

 Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το ελληνικό σχέδιο για την απορρόφηση των χρημάτων θα είναι έγκαιρα έτοιμο, με απώτερη ημερομηνία την 15η Οκτωβρίου και σημείωσε:  «Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη, διότι εμείς είχαμε κινηθεί προκαταβολικά. Η δουλειά που έχει γίνει με την επιτροπή Πισσαρίδη είναι εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη. Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός έχει προετοιμάσει όλα τα μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης που θα χρειαστούν για να γίνει η υποδοχή αυτών των χρημάτων. Επομένως, θεωρώ ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ