Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Ισλαμοφασισμός”, του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, Δικηγόρου και π. Δημάρχου Μεταμόρφωσης στο Χ-τύπο

 

Συνήθως, μιλάμε για κτηνωδία.

Καμία σχέση! Τα περισσότερα κτήνη είναι αθώα και άκακα. Τα σαρκοβόρα,  κατά κανόνα,  εκδηλώνουν την θηριωδία τους υπό την ανάγκη της επιβίωσης και της εξασφάλισης  τροφής .

Ακόμα και οι αιμοβόρες ύαινες, τα πιράνχας και τα δολοφονικά κήτη, δεν θα μπορούσαν να διαπράξουν όσα διέπραξαν τα ανθρωπόμορφα τέρατα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Η κατακρεούργηση παιδιών, η ανελέητη σφαγή οικογενειών μέσα στα σπίτια τους, οι βιασμοί και οι ασέλγειες επί των πτωμάτων,  η στυγνή δολοφονία πάνω από 260 νέων την ώρα που διασκέδαζαν αμέριμνοι και ανυποψίαστοι και η ληστρική απαγωγή εκατοντάδων ανθρώπων, αποτελούν στίγμα και όνειδος για τον ανθρώπινο είδος και τον πολιτισμό του.

Ακόμα και η Χιτλερική θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματορίων, ήταν πιο διακριτική και συγκεκαλυμμένη από την επιδεικτική προκλητική ωμότητα  της Χαμάς.

Ο ισλαμοφασισμός ξεπερνάει κάθε ιστορικό προηγούμενο σε τερατωδία. Το είδαμε  στο Μπατακλάν, στους Δίδυμους Πύργους και αλλού. Το ζούμε αυτές τις μέρες στη Νεγκέβ του Ισραήλ.

* * *

            Μια κακοφορμισμένη αριστερίλα, ένας τυφλός αντιδυτικισμός και μια υποφασίζουσα συνωμοσιολογική ακροδεξιά, συγκλίνουν στο να επιχαίρουν, ανομολόγητα ή ανοιχτά, για τη σφαγή  των Εβραίων.

Στη ρίζα αυτής  της κακόφωνης συγχορδίας βρίσκονται η υπολανθάνουσα ανικανοποίητη λαγνεία του ολοκληρωτισμού, ο παρανοϊκός ανορθολογισμός και ο τυφλός  φανατισμός.  Αυτά τα υλικά  αποτελούν τον κοινό παρονομαστή του ετερόκλητου μείγματος.

Συναντάται σ’ όλο τον δυτικό κόσμο.  Είναι ενδημικό σαράκι  στην ελληνική κοινωνία .

* * *

Ο  ανορθολογισμός  επιχειρείται να δικαιολογηθεί με την υποκριτική ψυχοπονιά για τους κατατρεγμένους Παλαιστίνιους και την αποικιοκρατία που …φταίει για τα πάντα.

Οι Παλαιστίνιοι, πράγματι κατατρεγμένοι, δικαιούνται μια πατρίδα. Ακόμα πιο κατατρεγμένοι οι  Ισραηλινοί, δικαιούνται και αυτοί πατρίδα.

Όποιος ισχυρίζεται ότι ο Ισλαμοφασιμός μάχεται για τα δίκαια των Παλαιστινίων ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Τζιχαντιστές, Χεζμπολάδες , Αλ Κάιντα, ISIS και Αγιατολάδες του Ιράν, μάχονται για την επιβολή της Θεοκρατίας και της Σαρία.

Τα δίκαια και τα πάθη του παλαιστινιακού λαού είναι γι’ αυτούς ευκαιρία στρατολόγησης «μαρτύρων» και πρόσχημα εγκληματικής δράσης.

Στο αξιακό τους σύστημα ανθρώπινη ζωή και δυστυχία, έχουν μηδενική αξία. Ύψιστη αξία τους είναι το «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», με το οποίο πεθαίνουν ευτυχείς -(και βέβαιοι για τον παράδεισο που τους περιμένει)- στους δίδυμους πύργους ή αποκεφαλίζουν παιδιά απίστων.

Τα δίκαια και οι ζωές των Παλαιστινίων  θυσιάζονται εξίσου εύκολα για τον υπέρτατο σκοπό.

Η διαφορά αξιών μεταξύ Ισλαμοφασισμού που διάγει τον σκοτεινό του Μεσαίωνα και του δυτικού πολιτισμού που έχει κατακτήσει τον ορθολογισμό,  εξηγεί και τη διαφορά στάσης μεταξύ Αραβικού κόσμου και Δύσης.

Οι Παλαιστίνιοι επιβιώνουν κυρίως από την ανθρωπιστική βοήθεια της Δύσης . Ο  αμύθητος  πλούτος  Σαουδαράβων, Κουβετιανών,  Καταριανών  κ.λ.π , είναι πολύ φειδωλός και ασυγκίνητος στην παλαιστινιακή δυστυχία.

Επιστροφή στη σφαγή: Η Χαμάς ξέρει ότι το ειδεχθές έγκλημά της  φέρνει θανατικό και δυστυχία στο λαό,  για τον οποίο υποτίθεται ότι μάχεται. Αλλά αδιαφορεί. Ο θεοκρατικός Ισλαμοφασισμός δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ