Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Καταγγελία Κουγιουμτζή για τα δάνεια του Δήμου Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Καταψήφισαν οι «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» τον ισολογισμό χρήσης του 2014, του Δήμου Περιστερίου ως έναν ισολογισμό που «δεν περιείχε έργα ουσιαστικά που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά έργα βιτρίνας».
O επικεφαλής της παράταξης, κ. Φώτης Κουγιουμτζής, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στα δάνεια του δήμου τονίζοντας:  «Σε ό,τι αφορά στις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου, όπως παρουσιάζεται από την Οικονομική Επιτροπή, δηλ. υπόλοιπο ανεξόφλητο κεφάλαιο άνω των 34 εκ. ευρώ και δόσεις κεφαλαίου 2. 241.760 ευρώ που θα καταβληθούν στην επόμενη χρήση, δεν παρουσιάζει την πραγματική εικόνα. Γιατί δεν παρουσιάζονται τα τοκοχρεολύσια. Η εξυπηρέτηση των τόκων δεν βαρύνει τους προϋπολογισμούς του Δήμου;
Οι επιμηκύνσεις στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων που προέβη η Διοίκηση του Δήμου επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση αφού ο Δήμος και κατά συνέπεια οι Δημότες θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» τα επόμενα χρόνια και για πολλά ακόμη χρόνια.
Αλλά και στην ουσία του ζητήματος δεν πρέπει κάποτε η Διοίκηση του Δήμου να δώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια αναλυτική εικόνα για το ποιες ήταν οι συμβατικές υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και οι λόγοι για τους οποίους έχουν συναφθεί αυτές; Αλλά πολύ περισσότερο η διοίκηση οφείλει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και πρωτίστως τους δημότες για το που και με ποια κριτήρια αξιοποιήθηκαν τα ληφθέντα δάνεια».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ