Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κατα μέτωπον επίθεση σε Στεργίου και Γραφάκο

Δημοσιεύθηκε

στις

O υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης κ. Αντώνης Φειδοπιάστης και η δημοτική κίνηση «Πεντέλη Εν Δράσει», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο δημοτικό κατάστημα Πεντέλης, παρουσίασαν τη διακήρυξη του συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Η παρουσίαση της Διακήρυξης έγινε παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χαράς Καφαντάρη και Όλγας Γεροβασίλη, οι οποίες και απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό, καθώς και στενών φίλων του συνδυασμού, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους υπευθύνους.

Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές του 2014
Χαρακτηριστικά, στην εκλογική διακήρυξη της παράταξης σημειώνεται: «Στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014 θα αντιπαρατεθούν πολιτικά δύο αντιλήψεις με συγκριμένες πολιτικές πρακτικές:
1) Στη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις που έρχονται από το παρελθόν και χαρακτηρίζονται από αλαζονεία, αδιαφάνεια, διαπλοκή και βασίζονται στις πελατειακές σχέσεις. Ο κ. Στεργίου και ο κ. Γραφάκος όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν, έχουν εκκολαφτεί από τους ίδιους κομματικούς σωλήνες που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας.
2) Απέναντί τους στέκονται οι δυνάμεις που βρέθηκαν μαζί με τους πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες, αποφασισμένες να αντισταθούν στον κοινωνικό καιάδα που μας οδηγούν.
Η σημερινή διοίκηση του δήμου Πεντέλης φέρει βαρύτατες ευθύνες καθώς:
Σιώπησε και αδράνησε στο κορυφαίο σκάνδαλο παραχώρησης τεραστίων εκτάσεων του  Πεντελικού για «ιερές μπίζνες» φωτοβολταϊκών, που προσωρινά αποφεύχθηκε, μετά από την αντίσταση των πολιτών και την αντίδραση δεκάδων φορέων και όμορων δήμων.
Προωθεί την κατασκευή εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στην καρδιά του Πεντελικού (λατομείο Μαλτέζου) σε συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οδήγησε το δήμο σε δύο ελλειμματικούς  ισολογισμούς  (το 2011 σχεδόν 2.650.000€ και το 2012 πάνω από 3.400.000€), ενώ προεκλογικά επαγγελόταν τη «σπαρτιάτικη οικονομία».
Έστειλε τον προϋπολογισμό του δήμου για έγκριση στο Οικονομικό Παρατηρητήριο χωρίς προηγουμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Με αυτή την ενέργεια περιφρόνησε το θεσμό του δημοτικού συμβούλιου και αγνόησε την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που καλούσε τους δημάρχους όλης της χώρας, να μην το πράξουν.
Παράλληλα όλοι γνωρίζουν τα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του κ. Γραφάκου. Η κακοδιοίκηση της συγκεκριμένης περιόδου και το οικονομικό αδιέξοδο που δημιούργησε στη θητεία του δεν πρέπει να λησμονηθεί. Δεν μπορεί, να μιλούν για το μέλλον του δήμου και να υπόσχονται ότι θα εξυγιάνουν τα προβλήματα, οι άνθρωποι που υποθήκευσαν το παρόν, με τις ενέργειές τους και τις αλόγιστες σπατάλες.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ