Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κλειστές συνεδριάσεις για την ΑΕΚ;

Δημοσιεύθηκε

στις


Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όπου συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Γεγονότα που περισσότερο αρμόζουν σε συνθήκες γηπέδου και όχι Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτά ακριβώς τα γεγονότα έβαλαν σε σκέψεις την Δήμαρχο, κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε πρόταση να είναι κλειστές οι συνεδριάσεις στις οποίες θα τίθεται θέμα που θα αφορά στο γήπεδο της ΑΕΚ.
Η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργος Παπακώστας, για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ίσα ίσα που υπήρχε απαρτία, καθώς είχαμε μόλις 17 παρόντες, σε σύνολο 33.
Παράλληλα, στη συνέχεια αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ανεξαρτητοποιημένου δημοτικού συμβούλου, κ. Ζαχαρία Χωρινού ότι δεν θα παρευρεθεί σε άλλη συνεδρίαση γιατί φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε και συμπλήρωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος.

Αλλαγή στη “Δύναμη Πολιτών”
Μία ακόμη συνεδρίαση θα χρειαστεί να περιμένει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Δύναμη Πολιτών”, κ. Άρης Βασιλόπουλος, για να πάρει το “βάπτισμα του πυρός” στo Δημοτικό Συμβούλιο.
Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια συνεδρίαση, την παραίτησή της ανακοίνωσε η κα Βάλια Ματσουκά, δημοτική σύμβουλος της “Δύναμης Πολιτών”, τη θέση της οποίας παίρνει ο κ. Άρης Βασιλόπουλος, από την επόμενη συνεδρίαση όμως, καθώς πρέπει πρώτα να ορκιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ