Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαραίτητος ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο με αναφορές στο θέμα των πυρκαγιών. Ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές που δοκιμάζουν τη χώρα. Επίσης, ανέφερε ότι το κράτος αντιμετωπίζει εκατοντάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια. Επιλέον αναφέρθηκε  στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν με ξηρασία και υψηλούς ανέμους. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσους αγωνίζονται κατά των πυρκαγιών και επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην πρόληψη, τονίζοντας ότι η μάχη αυτή θα διαρκέσει και απαιτεί τον καλύτερο δυνατό συντονισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των drones στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λιγότερα από 1.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα και τη Σταμάτα. Όσον αφορά το μέτρο για τον καθαρισμό οικοπέδων, αναφέρθηκε στην παράταση της προθεσμίας και στο γεγονός ότι πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα.

Τα θέματα συνεδρίασης του υπουργικού:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, παρουσίασε την εισήγησή του για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συζητώντας τις απορροφήσεις και το πέμπτο αίτημα πληρωμής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και η Υφυπουργός, Βίβη Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασαν το νομοσχέδιο που αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, τις ρυθμίσεις για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις διατάξεις για την οργάνωση των χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλα θέματα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε τις προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και βιώσιμες μεταφορές.

Τέλος, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε την εισήγησή του σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ