Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κόντρα για τις πλημμύρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης της 30ης Οκτωβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από σχετικό αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «180ο Μοίρες – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο». Κατά τις τοποθετήσεις τους, ο μεν κ. Γ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση καθώς και η νυν και τέως Περιφερειακή Διοίκηση, ενώ η κα Φ. Βρύνα από την παράταξη «180ο Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τόνισε ότι παρότι η Περιφέρεια ήταν ενήμερη, δεν υπήρξε ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχέδιο. Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός τόνισε: «Την αδυναμία και την επιχειρησιακή ανεπάρκεια της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, ανέδειξε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Αττική». Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή «πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο», αφού δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα – όπως γινόταν κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν – παρά το γεγονός ότι είχε λάβει έγκαιρα ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Αττική – Συμμέτοχοι στο Αύριο – Παύλος Χαϊκάλης», κ. Χριστόφορος Δανάκος ανέφερε ότι «Ένα από τα έργα της Διοίκησης Σγουρού που έχουν ξεκινήσει είναι αυτό στην Εσχατιά στην περιοχή του Καματερού», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει άμεσα πλήρης καταγραφή των μελετών που έχουν εκπονηθεί.
Ο κ. Περικλής Μουλιανάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική», κατά την τοποθέτησή του, τόνισε: «Η Ελληνική Αυγή ήδη από την περασμένη εβδομάδα, προφητικά, είχε ρωτήσει αν υπάρχει μέριμνα από την Περιφέρεια, αν ελέγχεται η αποδοτικότητα των έργων της Περιφέρειας και κυρίως των αντιπλημμυρικών έργων». Ο κ. Μουλιανάκης ανέφερε ότι η πραγματικότητα απαιτεί να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα ουσίας και όχι βιτρίνας στις περιοχές που επλήγησαν από την όντως πρωτοφανή θεομηνία
Οι Αντιπεριφερειάρχες από την πλευρά τους τόνισαν πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών και ενημέρωσαν για τις ενέργειες τους στους τομείες ευθύνης τους όπως και για έργα που ήδη γίνονται ή προβλέπονται να γίνουν.  Παρεμβαίνοντας, προς το τέλος της συζήτησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες, «μακριά από τις κάμερες» και τα παιχνίδια των εντυπώσεων, ενώ παρατήρησε : «Δεν γίνεται από τη μια να μας κατηγορείτε ότι υπηρετούμε το κεφάλαιο, αναθέτοντας αντιπλημμυρικά έργα και από την άλλη να μας κατηγορείτε ότι δεν κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ