Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Με τον Νίκο Χαρδαλιά για την Αττική της νέας εποχής”, του Γιάννη Κεχρή

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφει ο Γιάννης Κεχρής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Ταμίας Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει ανεκτίμητο ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, λειτουργώντας ως κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των τοπικών υποδομών. Με ευρείες επιδράσεις σε κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι, εξασφαλίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών, τη διαχείριση του περιβάλλοντος, την προώθηση του πολιτισμού και τη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής εν γένει. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, αποτελεί στήριγμα για τη δημοκρατία, προωθώντας την ενεργό πολιτότητα, τη διαφάνεια, αλλά και την ευθύνη σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας.

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, συνεπώς, ότι η πρώτη περιφέρεια της χώρας, η Αττική, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, όπου, μέσα από επίμονες και συστηματικές προσπάθειες, καλείται να ανταποκριθεί στις επιταγές της ψηφιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής. Κάτι που, αναμφίβολα, προϋποθέτει στρατηγικό αναπτυξιακό όραμα, ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο, και ισχυρή πολιτική βούληση.

 

Άλλωστε, η απόφαση που πήραμε οι πολίτες το 2019 για αλλαγή πλεύσης και χάραξη εποικοδομητικής πορείας, εκτίναξε το ελατήριο της ανάπτυξης, δημιουργώντας, δίχως αμφιβολία, προστιθέμενη αξία, αλλά και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Και πράγματι, οι συντονισμένες ενέργειες της διοίκησής μας είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικών στόχων σε καίριους τομείς, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση και την υλοποίηση έργων πνοής και εμβληματικών υποδομών. Δηλαδή, απτό αποτέλεσμα, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, που το αντιλαμβάνεται και το εισπράττει ο κάθε πολίτης: στην υγεία, στην κοινωνική μέριμνα, στην πολιτική προστασία, στις οδικές μεταφορές, στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό.

 

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έχει ήδη γίνει. Είναι, πλέον, στο χέρι όλων, όχι μόνο να μην διακοπεί αυτή η διαδρομή, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω, συνεχίζοντας τη δημιουργική περίοδο. Η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, εξάλλου, μπορεί να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο όσα από κοινού έχουμε πετύχει, και η προσωπικότητά του αποτελεί εγγύηση για το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας. Οι αξίες και οι πολιτικές του θέσεις, η πλούσια εμπειρία του, η τιμιότητα και η διαφάνεια που τον χαρακτηρίζουν, η εργατικότητα και η ικανότητα να συνθέτει δυνάμεις, η επιχειρησιακή του ωριμότητα και το συνολικό ιστορικό των επιτευγμάτων του, συνιστούν την κατάλληλη μαγιά, που θα ενώσει τους πολίτες και θα οδηγήσει το «άρμα» της Αττικής στη νέα εποχή.

 

Στην προσπάθεια αυτή, δηλώνω κι εγώ παρών, δίπλα στους πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών, διεκδικώντας τη ψήφο τους ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, συνεχίζοντας και εντείνοντας τον αγώνα για μια καλύτερη Περιφέρεια για όλους. Η ιστορική ευκαιρία είναι μοναδική. Ας κρατήσουμε όλα τα θετικά και ας χτίσουμε σε αυτά, πηγαίνοντας την Αττική ακόμα πιο μπροστά.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ