Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος αποκτά ανθρώπινο πρόσωπο»

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας στη Θεσσαλονίκη» και ομιλητές τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Β΄ Αθήνας και την Κερασίνα Ραυτοπούλου, μέλος της γραμματείας του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συζήτηση παρέστησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πεντέλη εν Δράσει» Αντώνης Φειδοπιάστης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Κώστας Τζουμάκας και Δημήτρης Σταυρόπουλος, αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας πολιτών «Δεν Πληρώνω», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής Βασίλης Καρκούλιας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας Θανάσης Δημάκης, Βασίλης Θεοδώρου και Διομήδης Παπαγεωργίου.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άνοιξε την ομιλία του τονίζοντας ότι για πρώτη φορά από την εποχή της ΕΔΑ, ένα αριστερό κόμμα γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση. Περιέγραψε με ζοφερά χρώματα το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που πασχίζει να επιβιώσει, σκορπίζοντας το φόβο στον κόσμο και έχοντας καλλιεργήσει μια εργολαβική κουλτούρα, που βρίσκεται στον αντίποδα του οράματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αγωνίζεται να μετατρέψει τον πολίτη από παθητικό αποδέκτη σε ενεργητικό άνθρωπο που αντιστέκεται και δρα.
Ο ομιλητής στη συνέχεια στάθηκε στη σημασία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι οι ιεραρχήσεις και οι προτεραιότητες που θέτει ορίζουν εν τέλει και τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν. Τόνισε ότι με αυτό το πρόγραμμα το κράτος αποκτά ανθρώπινο πρόσωπο και θα φτάνει σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, τα χρήματα μέσω της κατανάλωσης των λαϊκών στρωμάτων θα φτάνουν στην οικονομία, ενώ ανέδειξε ως κρίσιμο η ανάπτυξη να αγγίζει όλους τους ανθρώπους και η παραγωγή να διοχετεύεται και στις αγορές του εξωτερικού.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε ότι πλέον το Σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από το «παρασύνταγμα» των μνημονίων, ενώ υπογράμμισε ότι το κοινωνικό κράτος είναι παραγωγικό και πρέπει να διασφαλιστεί στο πλαίσιο ενός σύγχρονου Συντάγματος. Τελειώνοντας την εισήγησή του μίλησε για την ανάγκη μιας συνεκτικής και συλλογικής προσπάθειας, εμπρός στη μεγάλη αναμέτρηση που έρχεται, προκειμένου να αντικατασταθεί το υπερτροφικό εγώ των τελευταίων 30 ετών από μια ανθρώπινη κουλτούρα αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Κερασίνα Ραυτοπούλου, η οποία σημείωσε ότι το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς, ακόμα και στους δικούς του στόχους. Ζήτησε να γίνει έλεγχος στα δεκάδες χιλιάδες εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό και στην προέλευση των χρημάτων αυτών, καθώς έχουν ελεγχθεί προς το παρόν μόνο 400 λογαριασμοί.
Η ομιλήτρια στάθηκε στα κόκκινα δάνεια και στον έλεγχο των διαφόρων λιστών, εξηγώντας ότι η κρίση εκδηλώθηκε καταρχάς ως κρίση δημόσιου χρέους, αλλά εξελίχθηκε σε βαθιά τραπεζική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό θεωρήθηκε «ευκαιρία» να στηθεί ένα άλλο κοινωνικό μοντέλο και ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, με το ιδιωτικό χρέος να χρησιμοποιείται εν τέλει ως μέσο άλωσης και της ιδιωτικής περιουσίας. Κλείνοντας και πριν δοθεί το βήμα στους παρευρισκομένους για ερωτήσεις και συζήτηση, η Κερασίνα Ραυτοπούλου επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με τη θέληση του λαού και υπηρετώντας τους πολίτες και μόνο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ