Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Νίκος Πέππας: “Θέλουμε μαζί με τους πολίτες να συνεχίσουμε με πίστη και αφοσίωση για να πάει ακόμη πιο ψηλά ο Δήμος Αμαρουσίου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη του Αμαρουσίου και όπλα την αφοσίωση και την αυτοδιοικητική του εμπειρία, ο Νίκος Πέππας βαδίζει ξανά στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΚΕΔΑ) συντάσσεται για μια ακόμη εκλογική περίοδο με τον Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου και την παράταξη “Το Μαρούσι Ψηλά!” και στέλνει μήνυμα στους πολίτες ζητώντας τη στήριξή τους μέσα από μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

 

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και κάνοντας μια αναδρομή στη μέχρι στιγμής θητεία σας δίπλα στον κ. Θ. Αμπατζόγλου ποιο θα λέγατε ότι ήταν το μεγαλύτερο σας επίτευγμα;

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί φορέα διοργάνωσης σημαντικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας (Φεστιβάλ, ομιλίες καλλιτεχνικού περιεχομένου, συναυλίες, εκδηλώσεις Συλλόγων, εκθέσεις κ.α.), καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εργαστηρίων καθώς και αθλητικών τμημάτων. Είναι άξιο αναφοράς οι χιλιάδες συμμετοχές σε όλα όσα προσφέρουμε στους πολίτες του Αμαρουσίου και όχι μόνο (Δημοτικό Ωδείο- 1.200 μέλη, Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού- 2.000 μέλη, Αθλητικό Κέντρο- 5.000 μέλη, Φεστιβάλ Αμαρουσίου 110.000). Η αγάπη, η στήριξη και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου είναι το μεγαλύτερό μου «επίτευγμα». Αυτά τα στοιχεία μου δίνουν τη δύναμη να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

 

Ποιο είναι το όραμα της παράταξης, και φυσικά οι προσωπικοί σας στόχοι για τα επόμενα πέντε χρόνια;

Το σύνθημα της παράταξης το 2019 ήταν «Ο Πολίτης Πρωταγωνιστής» και αποδείχθηκε στην πράξη. Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, ο στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι το Μαρούσι να παραμείνει ψηλά και να διανύσει μια πορεία ακόμη πιο ανοδική με τις σταθερές βάσεις που έχουμε θέσει. Η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα στον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου είναι μια ξεκάθαρη επιλογή, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο με εμπειρία και επάρκεια διοίκησης που τόλμησε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να βάλει τον Δήμο μας σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πρωτίστως των πολιτών και των δημοτών του Αμαρουσίου. Οι στόχοι μου είναι και οι στόχοι της παράταξής μας, το Μαρούσι Ψηλά, Δυνατό, Ασφαλές και Σύγχρονο.

 

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑ είχατε αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τα κοινά της πόλης. Σε περίπτωση που επανεκλεγείτε, είναι ένας τομέας που ακόμα σας ενδιαφέρει ή θα θέλατε να δοκιμαστείτε και σε κάτι διαφορετικό;

 Για τον Δήμο μας ο Πολιτισμός είναι προτεραιότητα και μέσα από το Φεστιβάλ και από τις πλούσιες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μας παρέχουμε στους Δημότες μας ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου για όλες τις ηλικίες. Η ΚΕΔΑ έχει αποδείξει εμπράκτως πως έχει δουλέψει εντατικά και με επιμονή ώστε να καταστήσει τον Δήμο Αμαρουσίου ένα Κέντρο Πολιτισμού που παρέχει στους επισκέπτες και στους πολίτες του ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, την πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία των πολιτών του καθώς και την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων εθελοντισμού, οι οποίες σχετίζονται με τον πολιτισμό.

Είμαι πολύ περήφανος που έχουμε πετύχει όλα τα παραπάνω και με σιγουριά μπορώ να πω ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι οι δύο τομείς που χαίρομαι και μπορώ να προσφέρω τα μέγιστα για το Μαρούσι μας.  Παρόλα αυτά μπορώ να ανταπεξέλθω δυναμικά με εργατικότητα και συνέπεια σε οποιονδήποτε τομέα μου ζητηθεί να αναλάβω.

 

 

 

 

Ποια στοιχεία κάνουν μια δημοτική αρχή αποτελεσματική; Υπάρχει κάτι για το οποίο ξεχωρίζει ο κ. Αμπατζόγλου και αντίστοιχα κι εσείς ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος;

Τέσσερα χρόνια ως Δημοτική Αρχή έχουμε παραγάγει ένα πλούσιο παραγωγικό έργο και αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες του παρελθόντος με αποφασιστικότητα με μεθοδικότητα και προσήλωση στους συμπολίτες μας.

Σημαντικά έργα αναφοράς είναι η ελάφρυνση χρεών από δάνεια παλαιοτέρων χρήσεων, η αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών μας. Αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι, παιδικές χαρές, αναπλάσεις πλατειών εκσυγχρονισμός δημοτικής συγκοινωνίας μερικοί εξ αυτών. Μεγάλη βαρύτητα δώσαμε στην καθημερινότητα στους τομείς της καθαριότητας και της συντήρησης του πρασίνου.

Είμαστε μια Δημοτική Αρχή με σχέδιο και όραμα για την πόλη μας, μια Δημοτική Αρχή, ανθρωποκεντρική, στο πλευρό των ευπαθών & ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εξωστρεφής, με όρεξη για δουλειά. Βασική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε την επόμενη πενταετία το δείγμα γραφής και το στίγμα που δώσαμε από τις πρώτες ημέρες στο τιμόνι του Δήμου μας.

 

Υπάρχουν θέματα στο Δήμο που εκκρεμούν επίλυσης, και αν ναι πως σκοπεύετε να συνεισφέρετε εσείς σε αυτά;

Σε μια πόλη όπως το Μαρούσι τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και το έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχουμε γνώση των προβλημάτων αλλά και των ευκαιριών που προκύπτουν από ένα Μητροπολιτικό κέντρο όπως το Μαρούσι. Βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες με σκοπό τη συνεχή επίλυση των προβλημάτων τους. Και είναι η υπόσχεσή μας και για την επόμενη πενταετία.

 

 

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες του Αμαρουσίου;

Ο πολίτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζει για εκείνον τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή που πιστεύει ότι θα του βελτιώσει τον τρόπο που διαβιώνει σε ένα περιβάλλον ασφαλές με συνεχή ανάπτυξη. Οι βάσεις που θέσαμε και ο προγραμματισμός μας για τα επόμενα χρόνια προδιαγράφουν την επιτυχή πορεία του Αμαρουσίου που αγαπούμε. Θέλουμε μαζί με τους πολίτες να συνεχίσουμε με πίστη και αφοσίωση για να πάει ακόμη πιο ψηλά ο Δήμος μας που αποτελεί τη Μητρόπολη των Βορείων Προαστίων. Καλώ τους φίλους δημότες και τις φίλες δημότισσες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ